7 substante nutritive obligatorii pentru copii

Fiecare parinte a auzit ca cei mici ar trebui sa aiba o „dieta echilibrata”. Dar un echilibru intre ce si ce? Mai jos sunt prezentate cele noua substante nutritive pe care fiecare copil ar trebui sa le obtina zilnic

substante nutritive

Fiecare parinte a auzit ca cei mici ar trebui sa aiba o „dieta echilibrata”. Dar un echilibru intre ce si ce? Mai jos sunt prezentate cele noua substante nutritive pe care fiecare copil ar trebui sa le obtina zilnic:

  1. Proteine

Proteinele ajuta corpul unui copil sa creeze celule, sa descompuna alimentele in energie, sa combata infectiile si sa transporte oxigenul. Alimentele care contin niveluri ridicate de proteine ​​includ: carne, peste, oua, nuci, fasole si lactate.

  1. Carbohidrati

In timp ce cea mai recenta tendinta dietetica este „taierea carbohidratilor” de pe lista, carbohidratii sunt de fapt cea mai importanta sursa de energie a organismului. Ele ajuta corpul unui copil sa foloseasca grasimi si proteine ​​pentru construirea si repararea tesutului. Alimentele care contin niveluri ridicate de carbohidrati includ: cereale, orez, biscuiti, paste, cartofi si paine.

  1. Grasimi

Grasimile sunt o sursa minunata de energie pentru copii si sunt depozitate cu usurinta in corpul celor mici. De asemenea, sunt importante pentru a ajuta organismul sa foloseasca in mod corespunzator o parte din ceilalti nutrienti de care are nevoie. Alimentele care contin niveluri ridicate de grasimi includ: uleiuri de gatit, produsele lactate, carne, peste si nuci.

  1. Calciu

Calciul este esential pentru a ajuta la construirea oaselor si a dintilor sanatosi ai copilului. De asemenea, este important pentru coagularea sangelui si pentru functionarea nervilor, a muschilor si a inimii. Alimentele care contin niveluri ridicate de calciu includ: lapte, branzeturi, iaurt, spanac si galbenusuri de ou.

  1. Fibre

Fibrele ajuta la producerea regularitatii intestinului la un copil. De asemenea, ele pot juca un rol in reducerea sanselor de boli de inima si de cancer mai tarziu in viata.

  1. Vitamina A

Vitamina A serveste o varietate de scopuri la copii si adulti. Ajuta la crestere, ajuta ochii sa se adapteze la lumini slabe si puternice, mentine pielea sanatoasa si contribuie la prevenirea infectiilor.

  1. Vitamina C

Vitamina C tine celulele corpului impreuna, intareste peretii vaselor de sange si ajuta organismul sa vindece ranile. De asemenea, este foarte buna pentru construirea puternica a oaselor si a dintilor. Alimentele care contin niveluri ridicate de vitamina C includ: citrice, capsune, rosii, cartofi, varza, pepeni, spanac, mango, conopida, papaya.