A alege hainele pentru calatorie reprezinta o provocare mai mare decat a face bagajele

Oamenii adora sa calatoreasca. La mare, la munte, in strainatate sau in tara, femeile adora sa se plimbe insa cu tinuta potrivita. Dupa ce isi fac bagajele, mai au o singura mare provocare: hainele pentru calatorie.

imbracaminte

Oamenii adora sa calatoreasca. La mare, la munte, in strainatate sau in tara, femeile adora sa se plimbe insa cu tinuta potrivita. Dupa ce isi fac bagajele, mai au o singura mare provocare: hainele pentru calatorie. Unele doamne si domnisoare aleg sa se imbrace confotabil, casual, in jeansi si adidasi, altele nu pot renunta la tocuri si la fusta, insa totul depinde de scopul si de durata calatoriei, de insotitori dar si de mijlocul de transport.

Teoretic, este o operatiune destul de simpla: femeile isi aleg tinuta in functie de anotimp, de vreme, de scopul calatoriei. Spre exemplu, nu se poate pleca la munte cu autocarul in pantofi stiletto si costum cu fusta conica precum nu se poate pleca la mare cu geaca groasa si bocanci. Sunt reguli de bun simt dar si reguli fashion, nescrise, de care doamnele trebuie sa tina cont in alegerea tinutelor.

Fara a intra in panica inainte de marea calatorie, fara a proba zeci de combinatii de haine si incaltaminte, doamnele si domnisoarele sunt invitate sa isi aleaga o tinuta comoda, insa nu neaparat de tipul combinatiei trening- adidasi. In fond, nu se stie niciodata cine le poate insoti intamplator pe doamne in calatorie, cine le va fi vecin de avion si cat de mult conteaza prima impresie.

Deci cum alegem hainele pentru calatorie

Pentru o excursie cu avionul, spre exemplu, doamnele trebuie sa se imbrace comod in blugi, leggins, pantaloni elastici si comozi in partea de sus mai ales in cazul calatoriilor mai lungi, de cateva zeci de minute, cu o camasa maxi, un tricou sau un cardigan. Recomandat ar fi ca doamnele sa se imbrace adecvat in straturi, pentru a se siti bine la orice temperatura. Incaltamintea trebuie sa fie joasa si foarte comoda.

Pentru o excursie cu trenul, stilul vestimentar ales in calatorie trebuie sa fie lejer, regulile fiind aceleasi pentru calatoria cu avionul. In masina, insa, doamnele pot opta pentru fusta sau rochie, dar si pentru pantaloni eleganti, de evitat materialele care se sifoneaza usor si incaltamintea cu toc, mai ales daca doamnele sunt la volan.