Amenajarea bucatariei de tip open-space

Un spațiu deschis bucătărie-dining-living oferă o versatilitate deosebită pentru modul stilul de viata al omului modern. Ceea ce inseamna ca o bucătărie în plan deschis va oferi un aspect natural in interiorul locuintei si un mai mare confort si placere în timpul gătitului.

Un spațiu deschis bucătărie-dining-living oferă o versatilitate deosebită pentru modul stilul de viata al omului modern. Ceea ce inseamna ca o bucătărie în plan deschis va oferi un aspect natural in interiorul locuintei si un mai mare confort si placere în timpul gătitului. Dar este nevoie de pricepere pentru a crea un spațiu care să se integreze cu ușurință în zona de locuit, în special în apartamente și case mai mici.

Cum puteti valorifica mai bine spatiul pe care il aveti la dispozitie in locuinta, astfel incat sa permita amenajarea bucatariei de tip open-space

Amenajarea bucatariei de tip open-space

Luati in calcul locul in care vor sta oaspeții în timp ce gatiti și locul in care veti servi masa. Scaunele trebuie să fie situate departe de zona de lucru, astfel încât sa nu stea in calea nimanui, insa destul de aproape de bucatar, astfel încât conversația să decurgă ușor, fara a ridica tonul pentru ca unul din oaspeti sa se faca auzit.

Există multe avantaje pe care le ofera o bucatarie de tip open-space. Cel mai evident este că veți putea socializa mai ușor cu familia și prietenii în timpul gătitului. De asemenea, vă permite să țineți ochii pe copii în timpul orelor petrecute acasă sau în timp ce se joacă în grădină. Acest tip de design include spatiu de luat cina, de divertisment si de conversatie.

Fără pereți care să împiedice lumina, spațiile în plan deschis au, de obicei, un aspect foarte bun si fluid. Partea bucătăriei in care se prepara mancarea trebuie sa fie ergonomica. Pe cat este posibil, respectați triunghiul clasic de lucru si anume chiuvetă, frigider și plită pentru a reduce efortul fizic din timpul prepararii hranei, folosind o mica insulă pentru a ajuta la scurtarea acestor distanțe acolo unde este necesar.

Dispozitivele de un alb imaculat se incadreaza perfect in aceasta schemă modernă, monocromă. Când vine vorba de stil, aparatele încorporate din oțel inoxidabil au un aspect profesional, în timp ce modelele complet integrate si ascunse în spatele ușilor dulapurilor sunt potrivite pentru a crea mai mult spatiu. Luați în considerare nivelurile de zgomot și aspectul atunci când alegeți aparatele și căutați dispozitive cu niveluri de decibeli care nu depasesc valoarea 39dB. Păstrați blaturile de lucru simple si curate folosind soluții inteligente de stocare.