Anorexia nervoasa – semne si simptome

Anorexia nervoasa este o afectiune grava de sanatate mintala si o tulburare alimentara care poate pune viata in pericol

anorexia nervoasa

Anorexia nervoasa este o afectiune grava de sanatate mintala si o tulburare alimentara care poate pune viata in pericol. Cu toate acestea, cu tratamentul potrivit, recuperarea este posibila.

Anorexia nervoasa implica deseori provocari emotionale, o imagine a corpului nerealista si o teama exagerata de a se ingrasa. Cu toate acestea, poate afecta oamenii diferit.

In unele cazuri, o persoana poate pierde o cantitate semnificativa de greutate si poate avea comportamentele caracteristice ale anorexiei, dar nu are o greutate corporala foarte mica sau un indice de masa corporala (IMC).

Anorexia nervoasa apare adesea in timpul adolescentei sau la varsta adulta a unei persoane, dar uneori poate incepe in anii preadolescentei sau mai tarziu in viata.

Anorexia nervoasa este diferita de anorexie. Anorexia inseamna pierderea poftei de mancare sau incapacitatea de a manca si poate fi un simptom al diferitelor boli.

O persoana cu anorexie nervoasa isi va restrictiona intentionat consumul de alimente ca o modalitate de a-si gestiona provocarile emotionale. Acestea implica adesea teama de a se ingrasa sau dorinta de a slabi.

Restrictiile alimentare pot duce la deficiente nutritionale, care pot afecta grav starea generala de sanatate si pot duce la complicatii care pot pune viata in pericol.

Provocarile emotionale si psihologice ale anorexiei nervoase pot fi greu de depasit pentru o persoana. Terapia include consiliere, sfaturi nutritionale si ingrijire medicala. Unele persoane pot avea nevoie de tratament in spital. Exista multe mituri despre tulburarile alimentare. Acestea pot duce la presupuneri false si pot afecta sansele unei persoane de a cauta si de a primi ajutor.

Anorexia nervoasa este o afectiune complexa. Principalul semn este o pierdere in greutate semnificativa sau o greutate corporala scazuta. In anorexia nervoasa atipica, persoana poate avea o greutate moderata, in ciuda pierderii substantiale in greutate

Efectele anorexiei nervoase pot pune viata in pericol, dar consilierea, medicatia si tratamentul pentru probleme de sanatate mintala subiacente pot ajuta persoanele cu aceasta afectiune.

Daca o persoana are semne de anorexie nervoasa, ar trebui sa solicite ajutor medical. Diagnosticul precoce si tratamentul sunt mai susceptibile de a duce la un rezultat pozitiv.