Barbados, insula cea mai americanizata din Caraibe

Barbados este locul preferat de vacanta al celor mai bogate si celebre celebritati

Barbados

Barbados este locul preferat de vacanta al celor mai bogate si celebre celebritati. Dar Barbados este o destinatie la fel de dorita de catre iubitorii de locuri exotice. Pur si simplu pentru ca Barbados este un vis de excursie tropicala.

Locatie

Barbados este insula cea mai estica a grupului Antilelor Mici, situata in vestul Oceanului Atlantic. Se afla la aproximativ 400 km nord-est de Venezuela si la aproximativ 100 km est de celelalte insule din Caraibe. In cea mai mare parte, cu o structura de corali, Barbados are o locatie terasata in partea de vest si abrupta – in est.

Capitala si cel mai mare oras din Barbados este Bridgetown. Celelalte orase majore imprastiate in jurul insulei sunt Holtown, Austins si Spitstone.

Cu ce ​​este asociat Barbados?

Cu nesfarsite plaje cu nisip auriu (probabil printre cele mai curate plaje din lume), cu frumusetea naturala si chiar sofisticata a naturii locale, „imbibate” cu aroma florilor colorate si a pomilor fructiferi, cu cantecul pasarilor ciudate si cu nopti emotionante. Da, in Barbados, fara indoiala, toate acestea ii asteapta pe turisti. Dar si atractii la care nici nu s-ar fi gandit.

Care sunt simbolurile Barbados?

Zahar si rom. Si fiecare dintre ele primeste aici un respect deosebit. Prelucrarea trestiei de zahar este adanc inradacinata in originea si formarea Barbados ca tara. Si romul, a devenit o bautura nationala. Dar acesta este mai usor si are un gust mai delicat, datorita trestiei de zahar fine si a notelor moi de unt din compozitie.

De aici incepe productia uneia dintre cele mai cunoscute marci de rom – Malibu. Asadar, turistii nu trebuie sa fie surprinsi de prezenta unor fabrici mari de-a lungul plajelor – trebuie sa se familiarizeze cu procesul de productie.

In sfarsit, nu trebuie uitata muzica din Barbados!

Atatia muzicieni, care au primit recunoastere internationala pentru munca lor talentata, si-au inceput viata in Barbados. Este suficient sa fie mentionata doar perla de ciocolata Rihanna ( nascuta aici ) pentru a intelege ca sunt multi muzicieni de succes care ii asteapta pe oaspetii din Barbados.