Beneficiile cititului

anticariat Bucuresti, anticariat carti, Printre Carti, anticariat online,

Anticariat Carti

Cititul poate fi o distractie, care vine la pachet cu numeroase avantaje. Intrucat cititul cartilor este tot mai rar in zilele noastre, echipa Printre Carti a considerat ca este necesar a fi puse in lumina cateva dintre avantajele cititului regulat!

Cartile sunt foarte benefice in reducerea stresului! Tensiunile din viata de zi cu zi pot disparea ca prin minune atunci cand va lasati in bratele unei povesti minunate. Un roman poate duce cititorul intr-un alt loc, intr-o alta vreme, fapt care distrage atentia asupra momentului prezent, va desprinde omul de tensiune si va permite relaxarea.

Faptul ca cititul stimuleaza functionarea creierului a fost demonstrat stintific ani la rand si inca se fac cercetari in acest sens. Prin citit creierul este stimulat intr-atat incat pot fi prevenite boli ca Alzheimer sau dementa. Mentinerea creierului intr-o stare de actiune si angajare in activitati stimulante, il impiedica sa-si piarda capacitatea. Creierul, ca toti muschii din corp, are nevoie de exercitiu fizic, iar cititul este un exercitiu potrivit punerii in miscare a muschiului numit creier.

Cine nu vrea sa fie mai inteligent? Sa stie mai multe? Sa aiba intotdeauna solutii rapide la probleme? Acest lucru este posibil odata ce creierul este antrenat sa acumuleze cunostinte la care persoana poate apela atunci cand traverseaza anumite situatii. Totul se acumuleaza citind, studiind si experimentand!

Sa mai amintim faptul ca cititul imbogateste vocabularul? Este o consecinta evidenta a cititului. Un vocabular bogat, folosit in situatiile potrivite stimuleaza stima de sine si increderea. Intotdeauna o persoana care stie sa vorbeasca corect, sa expuna anumite situatii, sa participe activ la o discutie, va avea de castigat. Cititul imbunatateste abilitatile analitice ale cititorului, de asemenea, chiar si capacitatea de a face predictii corecte.

www.printrecarti.ro | Anticariat online

Anticariat online

Unele persoane considera ca cititul cartilor este scump si se opresc aici. Altele, insa, cauta variante ieftine de a achizitiona carti si una dintre acestea este apelarea la resursele unui anticariat online. Pe site-ul www.printrecarti.ro veti gasi carti ieftine si valoroase. Doar indrazniti sa cautati titlul dorit!