Beneficiile nutritionale ale fainii de cocos

faina de cocos

Nuca de cocos este cu siguranta la moda. Din ce in ce mai multi oameni folosesc laptele de cocos sau uleiul de cocos in retetele lor pentru a face mancarurile mai sanatoase. Astazi vom vorbi despre faina de nuca de cocos, un ingredient care a devenit un must in retetele de fitness si in preparatele vegane.

In primul rand, faina de nuca de cocos poate inlocui alte fainuri, cum ar fi faina de grau, in produsele de patiserie. De exemplu, in prajituri sau briose. Faina de nuca de cocos permite obtinerea unor produse de patiserie mai echilibrate, cu un continut ridicat de fibre, mai putini carbohidrati si mai putine calorii.

Ce este faina de nuca de cocos?

Faina de nuca de cocos este un ingredient 100% nutritiv, deoarece contine 50% fibre dietetice, proteine si minerale. Cel mai important, faina de nuca de cocos este foarte saraca in carbohidrati si amidon. In plus, grasimea pe care o contine este complet sanatoasa. Are o aroma bogata, miroase bine si, in cele din urma, este foarte hranitoare.

Printre numeroasele sale caracteristici, pot fi evidentiate urmatoarele:

Este o alternativa buna la faina de grau. Nu contine gluten si lactoza.

Contine aproximativ 45% fibre. Din acest motiv, favorizeaza tranzitul intestinal.

Este bogata in grasimi bune. In special, aceasta contine un acid gras numit acid lauric. Potrivit unui articol publicat in revista „Progress in Cardiovascular Diseases”, acest lucru are un impact pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare si, de asemenea, creste nivelul colesterolului bun.

In ciuda pretului sau mai mare decat cel al fainii de grau, trebuie remarcat faptul ca nu este necesar sa se foloseasca la fel de multa faina de cocos in retete in comparatie cu un alt tip de faina.

Este, de asemenea, potrivita pentru vegani.

Beneficiile nutritionale ale fainii de nuca de cocos

1. Bogata in fibre

Cu 45-60 de grame de fibre la 100 de grame de produs, faina de nuca de cocos este un produs bogat in fibre. Este demn de remarcat faptul ca faina de nuca de cocos contine mai multe fibre decat graul, semintele de chia, semintele de in, ovazul sau prunele uscate.

2. Bogata in oligoelemente

Faina de nuca de cocos este bogata in seleniu. Acesta este un oligoelement interesant, deoarece reduce productia de radicali liberi. 10 grame de faina de nuca de cocos asigura 21% din aportul zilnic recomandat de oligoelemente pentru un adult.

3. Bogata in acid lauric

Faina de nuca de cocos contine acid lauric. Acesta este un acid gras saturat foarte special. Acidul lauric actioneaza ca un stimulent pentru a activa sistemul imunitar si glandele tiroidei.

4. Bogata in proteine

Datorita continutului sau ridicat de proteine, faina de nuca de cocos are proprietati de satietate. Doua linguri din aceasta faina contin 5 grame de proteine.