Beneficiile urzicilor pentru sanatate

Cele mai importante beneficii pentru sanatate ale urzicilor includ abilitatea de a detoxifia organismul, de a imbunatati eficienta metabolica, de a stimula imunitatea, de a creste circulatia, de a imbunatati nivelul de energie, de a gestiona menstruatia, de a minimiza simptomele menopauzei si de a ajuta la ingrijirea pielii.

urzica

Cele mai importante beneficii pentru sanatate ale urzicilor includ abilitatea de a detoxifia organismul, de a imbunatati eficienta metabolica, de a stimula imunitatea, de a creste circulatia, de a imbunatati nivelul de energie, de a gestiona menstruatia, de a minimiza simptomele menopauzei si de a ajuta la ingrijirea pielii. Urzica are puterea de a proteja sanatatea rinichilor si vezicii biliare, reduce inflamatia, creste masa musculara, regleaza activitatea hormonala, previne diabetul, reduce tensiunea arteriala, calmeaza hemoroizii si imbunatateste conditiile respiratorii.

Urzica este planta erbacee pe care mii de ani, oamenii din intreaga lume au folosit-o ca tratament pentru o varietate de boli. Frunzele si tulpinile din unele subspecii au fire de par lungi care injecteaza o gama de substante chimice atunci cand sunt atinse, inclusiv histamina, acidul formic, serotonina si acetilcolina. Acest lucru produce o senzatie iritanta, incomoda in piele. Cu toate acestea, odata ce fierbeti aceste tulpini si frunze sau extrageti uleiurile puternice, substantele stingante sunt neutralizate si va puteti bucura de beneficiile reale ale plantei. Unele persoane fac chiar si supa de urzica sau o includ in productia de branza pentru a adauga o crestere sanatoasa la mese.

Beneficiile urzicilor pentru sanatate sunt nenumarate!

beneficiile urzicilor

Gama larga de substante nutritive benefice care se gaseste in urzica o fac un detoxifiant ideal pentru organism – este cunoscuta pentru curatarea usoara a corpului de toxine. Ca diuretic, urzica poate, de asemenea, sa asigure ca acele toxine neutralizate in organism sunt apoi eliminate rapid. Este cunoscuta ca o alternativa, ceea ce inseamna ca poate imbunatati eficienta absorbtiei nutritive a intestinului si se asigura ca procesele digestive se desfasoara fara probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase. De asemenea, stimuleaza sistemul limfatic, ajutand la scaderea corpului de toxine in exces in rinichi.

Alina simptomele dureroase premenstruale, poate calma crampele si senzatiile de baloanare, reducand in acelasi timp fluxul sanguin in timpul menstruatiei datorita capacitatilor sale astringente. Femeilor care sunt la menopauza poate sa le usureze tranzitia, astfel incat schimbarea hormonala sa nu fie dramatica in organism.