Calorifere versus Incalzire in pardoseala

calorifer baie, calorifere aluminiu, calorifere otel, radiatoare aluminiu, radiatoare otel, calorifere ieftine

Calorifere baie

Incalzirea centrala cu radiatoare a fost introdusa acum aproape 3 decenii si a fost folosita de atunci ca sistem standard de incalzire pentru mare parte din locuintele din blocurile de la oras, ramanand mai mult sau mai putin schimbata in ultimii ani. Mai recent, incalzirea in pardoseala a inceput sa fie folosita tot mai des, mai ales de catre cei care doresc sa schimbe si sa modernizeze modalitatea de incalzire. Acesta din urma ofera confort si lux. Cele doua modalitati de incalzire merita sa fie comparate tocmai pentru ca clientii sa gaseasca cea mai buna solutie pentru incalzirea casei lor!

Alegerea unui sistem de incalzire determina modul in care este distribuita caldura. Incalzirea prin pardoseala produce caldura radianta care incalzeste placut orice camera. Acest lucru se datoreaza radiatiei caldurii care este responsabila pentru confortul termic obtinut. La nivel total opus, radiatoarele functioneaza pe baza incalzirii prin convectie a aerului care le inconjoara. Aerul incalzit de un radiator se ridica spre tavan si odata ce acest aer cald s-a racit, cade la nivelul solului pentru a fi reincalzit. Acest lucru creaza, in mod inevitabil, un flux de aer fierbinte si rece si totodata zone calde si reci.

Modul in care este distribuita caldura influenteaza eficienta si confortul sistemului de incalzire. Radiatia termica incalzeste in mod direct si mentine umiditatea naturala intr-o camera, in timp ce convectia data de calorifere are tendinta de a reduce umiditatea, ceea ce poate face ca zona incalzita sa fie uscata. Caldura radianta ofera o distributie uniforma a caldurii, in timp ce caloriferele incalzesc initial o zona, fiind apoi nevoie de timp pentru ca aerul sa cilcule si sa atinga nivelul de confort necesar.

Cresterea temperaturii aerului prin incalzirea conventionala poate cauza disconfort si supraincalzire, ceea ce, poate duce la reducerea nivelului de oxigen. Incalzirea prin pardoseala asigura caldura acolo unde este necesara si reduce riscul de supraincalzire a corpului, fiind cat mai aproape posibil de incalzirea ideala.

Calorifere ieftine doar pe www.ecalorifere.ro!

Calorifere

Magazinul online eCalorifere.ro www.ecalorifere.ro sta la dispozitia clientilor cu radiatoare de otel, aluminiu sau fonta, tevi, centrale termice si alte accesorii pentru a definitiva sistemul de incalzire dorit. Asadar, daca doriti calorifere ieftine, incepeti cautarea cu eCalorifere.ro!