Care este cea mai tiparita carte din lume?

In majoritatea opiniilor exprimate cu privire la cea mai tiparita carte din lume, se considera ca aceasta este Biblia – fiind tiparita in 3,9 miliarde de exemplare care au fost vandute in intreaga lume. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere ca este cartea sfanta a crestinismului si este citita de miliarde de oameni din intreaga lume.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca Biblia a fost tradusa in peste 2.500 de limbi si dialecte, nu doar ca a fost cel mai mult tiparita si vanduta, ci este si una dintre cele mai traduse carti din lume. In plus, aceasta este una dintre cartile vanate de anticari prin anunturile „cumparam carti”.

Alte carti incluse in topul cu cele mai tiparite carti din lume

Pe langa Biblie, multe alte carti au fost tiparite in foarte multe exemplare si puse la dispozitia celor care fac achizitii de carti. De exemplu, cartea cu citate din Mao Zedong este a doua cea mai tiparita carte din lume – vanzandu-se la nivel global in peste 820 de milioane de exemplare. Cartea contine citate din discursurile si scrierile lui Mao Zedong, liderul comunist chinez, fiind utilizata ca o unealta de propaganda in timpul Revolutiei Culturale din China.

Celor doua carti amintite anterior li se mai adauga seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, cu 400 de milioane de exemplare vandute, si „Stapanul Inelelor” de J.R.R. Tolkien, cu 103 milioane de exemplare vandute. De asemenea, „Alchimistul”, semnata de Paulo Coelho, este o alta carte populara, cu 65 de milioane de exemplare vandute.

Cumparam carti | achizitii de carti | CumparCarti.ro

Cumparam carti

Potrivit CumparCarti.ro, desi cartile tiparite au acum concurenta puternica reprezentata de cartile digitale, acestea din urma fiind usor de accesat si usor citite pe dispozitive electronice, cum ar fi tablete si telefoane inteligente, multi oameni prefera inca sa citeasca carti tiparite, deoarece le ofera o experienta mai tangibila si o legatura mai puternica cu textul.

Asadar, pentru a raspunde la intrebarea de la care a plecat acest articol, in incheiere trebuie spus ca Biblia este cea mai tiparita carte din lume, cu 3,9 miliarde de exemplare vandute. Cu toate acestea, exista multe alte carti care au fost tiparite in numar mare si care au avut un impact semnificativ asupra culturii si societatii, exemple fiind notate si in acest articol.