Care sunt cele mai scumpe restaurante din lume?

Cele mai scumpe restaurante din lume sunt imprastiate in diferite orase si continente, iar cele mai apropiate de Romania sunt in Paris si Ibiza

restaurante din lume

Persoanele care si-ar dori sa mearga la un restaurant, din orice colt al lumii, pe care l-ar alege? Probabil unul dintre cele mai scumpe si populare, unde nu numai ca se vor bucura de gusturile unice ale preparatelor oferite acolo, dar si de serviciile de cea mai inalta clasa.

Cele mai scumpe restaurante din lume sunt imprastiate in diferite orase si continente, iar cele mai apropiate de Romania sunt in Paris si Ibiza.

  • Restaurant Ithaa Undersea – Maldive – pret per persoana: 500 dolari

La aproape 5 metri sub nivelul marii este singurul restaurant subacvatic de sticla din lume. Oaspetii vor face parte din bogata viata marina a Oceanului Indian. Restaurantul are doar 14 locuri si vedere panoramica la ocean de 180 de grade. Cina include un meniu cu 6 feluri, iar pranzul 4 feluri de mancare. Oaspetii restaurantului primesc doar un pahar de sampanie gratuit, iar toate celelalte vinuri sunt platite si depozitate intr-o pivnita speciala.

  • Joël Robuchon – Las Vegas, SUA – pret de persoana: 600 – 1800 de dolari

Acest restaurant se mandreste cu cele 3 stele Michelin. Cina costa 435 dolari de persoana, dar pretul final depinde de alegerea vinului.

  • Le Meurice – Paris, Franta – pret de persoana: de la 700 de dolari +

Bucatarul cu stele Michelin Alain Ducas detine 24 de restaurante in 8 tari, precum si 2 restaurante in Paris: Plaza Athénée si Le Meurice. Al doilea este situat intr-un hotel cu acelasi nume si ofera un meniu cu 6 feluri care costa 509 dolari (excluzand bauturi, taxe si bacsisuri).

  • Sublimotion de Paco Roncero – Ibiza, Spania – pret de persoana: 1900 de dolari

Restaurantul are o singura masa pentru 12 persoane. Timp de 3 ore, o persoana trebuie sa plateasca 1.900 de dolari, inclusiv taxe, bacsisuri si alcool. Restaurantul este cunoscut pentru realitatea sa virtuala, care face ca o persoana sa se simta ca si cum ar fi teleportata in viitor. Restaurantul este deschis doar in lunile de vara, in sezonul Ibiza.