Cat de des se face ITP-ul?

Cand se face inspectia tehnica periodica?

ITP pentru autoutilitare Bucuresti

Conform specialistilor de la statia ITP sector 6, soferii oricarui autovehicul trebuie sa faca verificarea tehnica la termen sau chiar mai devreme, pentru a fi pregatiti in cazul aparitiei unor deficiente majore care vor necesita remediere obligatorie.

Ce este o statie ITP?

Pentru a efectua inspectia tehnica periodica, proprietarii de autovehicule trebuie sa se prezinte la o statie ITP, autorizata de Registrul Auto Roman. Exista statii ITP pentru autoutilitare Bucuresti si pentru restul claselor de autovehicule, iar in functie de tipul acestora se va alege statia care va face inspectia tehnica. Aici, specialistii autorizati de RAR vor constata eventualele deficiente minore sau majore si vor constata daca masina indeplineste standardele tehnice pentru a circula. Acestia vor verifica seria caroseriei si a motorului, urmele de rugina, anvelopele, luminile, emisiile, prezenta echipamentelor auxiliare si alte componente ale vehiculului.

Cand se face inspectia tehnica periodica?

Acest termen este determinat de vechimea autovehiculului. Pentru cele noi, primul ITP se face la trei ani, iar pentru cele care au o vechime de pana in 12 ani inspectia se face la doi ani. Masinile mai vechi de 12 ani au ITP-ul valabil un an, iar cele destinate transportului de persoane au o valabilitate de 6 luni. Posesorii de autovehicule au posibilitatea de a verifica valabilitatea direct din talon sau prin verificarea online pe site-ul AlfaITP.ro. Verificarea se face rapid si soferii vor sti exact cand este timpul sa sa pregateasca pentru aceasta inspectie complexa.

Statie ITP sector 6 | ITP pentru autoutilitare Bucuresti | AlfaITP.ro

statie ITP sector 6

Ce se intampla daca ITP-ul este expirat?

Daca o persoana continua sa conduca autovehiculul al carui ITP este expirat, aceasta risca sa primeasca amenzi usturatoare, care pornesc de la 1.305 lei si pot ajunge la 5.800 lei. Soferul va fi sanctionat nu numai pentru ca ITP-ul a expirat, ci si pentru ca a condus in timpul suspendarii inmatricularii. Din acest motiv, dar si pentru a fi siguri ca masina lor nu prezinta niciun pericol in trafic, soferii trebuie sa fie atenti la termen si sa il respecte. Pretul de efectuare a inspectiei tehnice periodice este nesemnificativ in comparatie cu amenzile primite pentru circularea cu ITP-ul expirat.