Ce detalii tehnice sunt esentiale la un carucior rulant?

Modelul ales de la MagazinulOrtopedic.ro trebuie sa fie in concordanta cu varsta pacientilor, dar si cu nevoile acestora

MagazinulOrtopedic.ro

Persoanele care sunt interesate sa cumpere un carucior rulant trebuie sa stie de la inceput care sunt cele mai importante detalii pe care sa le ia in considerare, astfel incat sa faca o investitie potrivita dizabilitatilor pe care le au. Este vorba despre cateva aspecte care pot face diferenta cand vine vorba despre eficienta dispozitivelor medicale.

Profilul pacientilor

Pentru inceput, consumatorii trebuie sa stie ca profilul utilizatorilor caruciorului rulant este extrem de important. De ce? Modelul ales de la MagazinulOrtopedic.ro trebuie sa fie in concordanta cu varsta pacientilor, dar si cu nevoile acestora. De exemplu, exista carucioare speciale concepute pentru oamenii care sunt imobilizati permanent, dar si modele care sunt adecvate doar pentru o utilizare temporara.

Modul de actionare

In ceea ce priveste modul de actionare al carucioarelor rulante, exista 2 categorii importante: modelele manuale, respectiv carucioarele electrice, cu motor. Daca dispozitivele manuale sunt recomandate mai degraba pentru a fi folosite in interior, acolo unde oamenii nu trebuie sa se deplaseze decat pe distante scurte, cele cu motor sunt excelente chiar si pentru distante mai mari, in exterior.

Dimensiuni

In ceea ce priveste confortul utilizatorilor unui carucior rulant, el este dat in mare parte de dimensiunile dispozitivului medical. De aceea, recomandat este ca oamenii sa verifice atat latimea, cat si lungimea, dar si inaltimea caruciorului rulant, pentru a se asigura ca vor putea sta in sezut cat mai confortabil. Mai mult, bratele trebuie sa poata fi intinse bine, intr-o pozitie corecta, iar coloana vertebrala trebuie sa aiba si ea o pozitie cat mai buna.

Carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

Greutatea suportata de un carucior rulant

Printre elementele tehnice care trebuie studiate in privinta carucioarelor rulante se numara si greutatea pe care acestea o pot suporta. Daca cele mai multe dintre dispozitivele de pe piata au capacitatea de a suporta pana intr-o suta de kilograme, pacientii mai corpolenti nu trebuie sa-si faca griji: exista si modele care pot suporta o greutate de cel mult 150 de kilograme.

Pe langa aceste elemente, oamenii nu trebuie sa uite sa verifice daca manerele dispozitivelor medicale sunt reglabile si daca sub sezut au un spatiu de depozitare, unde pot fi puse obiectele personale in timpul deplasarilor in aer liber!