Ce sanctiuni risca soferii care circula cu ITP-ul expirat?

Conform site-ului BetaITP.ro, soferii trebuie sa aiba asupra lor urmatoarele acte doveditoare: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila

ITP din sector 5

Soferii au o serie de reguli, indatoriri si obligatii pe care trebuie sa le respecte cu strictete. Siguranta in trafic este cea mai importanta, iar masinile trebuie sa indeplineasca normele de functionare astfel incat sa nu puna in pericol pe ceilalti participanti la trafic.

Verificarile periodice efectuate in statiile ITP din sector 5, spre exemplu, sunt absolut obligatorii, in caz contrar, soferii prinsi cu ITP-ul expirat sunt sanctionati conform legislatiei in vigoare.

Principalele sanctiuni aplicate in cazul ITP-ul expirat

A circula pe drumurile publice cu un vechicul al carui termen de valabilitate a ITP-ului a expirat este o infractiune ce se pedepseste conform legii.

In cazul in care soferii sunt prinsi conducand o astfel de masina, acestia risca amenzi usturatoare, precum si retinerea certificatului de inmatriculare. In consecinta, soferii sunt obligatii sa realizeze ITP-ul doar in unitatiile proprii RAR ale Politiei Rutiere.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | ITP din sector 5 | BetaITP.ro

inspectie tehnica periodica in Bucuresti

Pentru evitarea acestor situatii neplacute, acestia sunt asteptati in statiile ITP inainte de expirarea reviziei precedente. In capitala, exista o multime de unitatii autorizate unde soferii pot beneficia de oferte si de promotii.

Inainte de a se prezenta la inspectie tehnica periodica in Bucuresti, masina trebuie sa fie curata si spalata, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile. Acestea urmeaza sa fie atent verificate si inspectate pentru a se stabili capacitatea autovehiculului de a participa in conditii de siguranta in trafic.

Inspectia tehnica este impartita in 3 etape: prima data se verifica nivelul de poluare, a doua oara se verifica sistemul de franare, iar la final, sunt verificate principalelor elemente de siguranta ale masinii: de la sistemul de directie, suspensie si rulare, pana la verificarea gradului de vizibilitate, a starii si functionarii farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

Nu doar masina este verificata, ci si documentele de inregistrare ale acesteia. Conform site-ului BetaITP.ro, soferii trebuie sa aiba asupra lor urmatoarele acte doveditoare: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie. Orice sofer se poate prezenta cu masina la ITP, nefiind nevoie de prezenta obligatorie a proprietarului masinii.