Ce situatii necesita sa se apeleze la extractii dentare?

Tratamente stomatologice

In anul 2022, cu toate ca tratamentele stomatologice s-au dezvoltat extrem de mult comparativ cu situatia de acum un deceniu, majoritatea romanilor inca prezinta o relativa reticenta atunci cand vine vorba de mersul la dentist. De regula, acestia aleg sa apeleze la un cadru medical specializat doar in ultima instanta, cand durerea si disconfortul creat au ajuns sa fie atat de mari incat nu mai pot sa fie ignorate.

In situatia de fata, de regula se va ajunge sa se apeleze la un ultimatum, pacientii neavand inctro decat sa accepte ca singurul tratament care mai poate fi pus in practica consta in extractii dentare. La acest procedeu final se poate ajunge, de regula, doar in situatii extreme, cand toate celelalte tratamente au fost excluse din calcul deoarece nu mai pot oferi o modalitate optima de rezolvare. Dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele situatii care pot duce la pierderea dintilor.

Extractii dentare: in ce situatii se poate opta pentru aceste procedee stomatologice?

Dantura joaca un rol extrem de important pentru majoritatea romanilor, fie ca este vorba de cei care prezinta reticenta sau de cei care merg intr-un ritm des la dentist. La PlazaDent.ro, de exemplu, vor putea fi gasite servicii cat se poate de calitative, personalul fiind antrenat sa ofere conditi foarte favorabile pentru fiecare pacient in parte.

Extractii dentare | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Conform informatiilor de specialitate, iata care sunt situatiile in care este necesar sa se apeleze la o extractie dentara:

  • atunci cand dintii sunt ciobiti sau au fost fracturati din radacina, situatia de fata fiind una extrem de dureroasa;

  • atunci cand o carie a ramas netratata pentru perioade indelungate de timp, ea reusind sa ajunga la stadiul sau final;

  • atunci cand anumiti saculeti de puroi s-au dovedit a fi imuni la tratamentele obisnuite;

  • atunci cand pacientul se confrunta cu parodontoza acuta, in situatia respectiva putand ajunge sa se distruga tesutul din jurul dintelui afectat.

Pentru cei care si-au pierdut dintii, se poate recomanda un implant dentar Bucuresti, capitala oferind cateva alternative destul de optime.

In concluzie, acestea sunt situatiile cand se poate opta pentru extragerea unui dinte.