Ce tipuri de cadre de mers sa alegi in functie de nevoi?

fotoliu rulant

Cand bastonul nu mai ofera suficienta stabilitate persoanelor varstnice sau celor care se confrunta cu dificultati de mers din cauza unor afectiuni medicale sau accidente, o solutie mult mai practica si mai eficienta poate fi cadrul de mers.

In general, cadrele de mers sunt dispozitive medicale care au rolul de a oferi independenta persoanelor care au dificultati de mobilitate, motiv pentru care acestea nu ar trebui vazute ca un semn de batranete sau de handicap. Principalul lor rol este de a oferi stabilitate utilizatorului in timpul deplasarii.

Pe piata dispozitivelor medicale exista mai multe tipuri de cadre de mers, care se potrivesc in diferite situatii. Acestea pot fi calsificate in doua categorii principale: cadre de mers pasitoare si cadre de mers cu roti – cunoscute si ca rolatoare. O gama vasta de astfel de dispozitive medicale poate fi gasita in magazinul online TesaMedical.ro.

Cadrele de mers pasitoare

Acest tip de cadru de mers este potrivit pentru persoanele care au suferit o interventie chirurgicala la nivelul membrelor inferioare. Acesta le ofera un sprijin optim si le corecteaza dezechilibrul in timp.

Structura sa fixa si usoara il face usor de tinut in mana, motiv pentru care cadrul de mers poate fi utilizat atat la interior, cat si la exterior. Totusi, pentru persoanele ale caror probleme de deplasare sunt mai complexe, o solutie mult mai potrivita pentru deplasarile de o distanta mai mare poate fi fotoliul rulant.

Cadre de mers | fotoliu rulant | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Cadrele de mers cu roti

Cunoscute si sub numele de rolatoare, aceste cadre de mers sunt putin restrictive decat cadrele simple, deoarece utilizatorii lor nu trebuie sa le ridice. Acestea pot fi gasite in versiuni cu doua, trei sau patru roti, care pot fi amplasate la picioarele din fata sau la toate picioarele cadrului. Tocmai de aceea sunt mai usor de utilizat, fiind foarte potrivite persoanelor in varsta si celor a caror forta fizica este limitata.

O caracteristica specifica insa ambelor categorii de cadre de mers este faptul ca sunt pliabile si pot fi usor de transportat. Astfel, chiar si cei care au dificultati de deplasare se pot bucura de o plimbare fara ajutor din partea unei alte persoane.