Ce trebuie sa stii despre albirea dintilor?

Tratamente stomatologice: in ce consta albirea dintilor?

albirea dintilor

Albirea dintilor este unul dintre acele tratamente stomatologice solicitate frecvent, deoarece restabileste increderea multor oameni care se tem sa zambeasca, acestia avand dintii prea galbeni sau patati.

Tratamente stomatologice: in ce consta albirea dintilor?

Cei ce s-au hotarat sa isi albeasca zambetul pot merge cu incredere la Plaza Dent, clinica stomatologica din sector 6. Aici vor primi cele mai bune ingrijiri si sfaturi de la echipa de medici stomatologi specialisti. Procesul se bazeaza pe utilizarea unui gel cu peroxid de hidrogen si peroxid de carbamida. Acest gel de albire este plasat intr-o atela care se adapteaza arcadei dentare si este activata de caldura emisa de lumina aplicata fiecarui dinte.

Tratamentul dureaza aproximativ o ora, intre 40 si 60 de minute, rezultatul si intensitatea vor depinde de fiecare persoana. Daca dintii nu sunt sanatosi nu se poate efectua o albire a dintilor.

Cat dureaza rezultatele albirii dintilor?

Albirea dintilor este un tratament in care efectele sale pot dura mult timp daca pacientul urmeaza anumite rutine de igiena, merge la clinica si efectueaza intretinerea recomandata de specialist.

Rezultatele albirii dintilor se extind in timp, mai ales daca pacientul a fost supus unui tratament combinat. Durata efectelor depinde de fiecare individ, de culoarea initiala a smaltului dintilor, de obiceiurile lor de igiena si de dieta lor. Intretinerea este foarte rapida si mai putin costisitoare decat albirea dintilor in sine.

Albirea dintilor este un tratament simplu si nedureros, dar pot aparea o serie de contradictii.

  • sensibilitate dentara: acesta este cel mai frecvent efect secundar intalnit la pacienti;

  • iritarea gingiilor: atunci cand gingiile sunt expuse la actiunea agentului de albire in timpul tratamentului, pot suferi iritatii, dar se vor diminua atunci cand produsul nu este in contact cu tesuturile;

Tratamente stomatologice | clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

  • arsuri: utilizarea produselor cu o concentratie mai mare decat cea recomandata poate provoca arsuri in tesuturile moi, dar acest efect nu este frecvent in cazul albirii efectuate sub supravegherea unui medic dentist;

  • reactii alergice: pacientul poate avea o reactie alergica la componentele agentilor de albire, intr-un destul de neobisnuit. Daca se intampla acest lucru, tratamentul trebuie oprit.

Pentru informatii despre alte servicii oferite de acesta clinica, site-ul PlazaDent.ro sta la dispozitia tuturor celor interesati.