Cel mai bun aspirator pentru casa

Incepeti prin a va hotari care este cel mai adecvat aspirator pentru tipul de curatenie pe care il faceti. Daca aveti mai multe covoare sau parchet din lemn de esenta tare, laminat sau pardoseala - aspiratoarele clasice pot fi mai usor de manevrat, in schimb aspiratoarele verticale sau cele de mana sunt excelente pentru sarcini mai usoare care necesita o curatare rapida.

cel mai bun aspirator pentru casa

Incepeti prin a va hotari care este cel mai adecvat aspirator pentru tipul de curatenie pe care il faceti. Daca aveti mai multe covoare sau parchet din lemn de esenta tare, laminat sau pardoseala – aspiratoarele clasice pot fi mai usor de manevrat, in schimb aspiratoarele verticale sau cele de mana sunt excelente pentru sarcini mai usoare care necesita o curatare rapida. Un aspirator pentru casa tip robot este o optiune pentru cei care nu vor sa stea langa el cand acesta isi face treaba.

Pentru alegerea celui mai bun aspirator pentru casa, la un pret potrivit, iata cateva evaluari:

aspirator pentru casa

Aspiratoare verticale

Pro: Aspiratoarele verticale costa mai putin decat aspiratoarele clasice si pot acoperi o suprafata de curatare mai mare. Acestea sunt, in general, mai bune pentru o curatare profunda a covoarelor – in special modelele cu sac. Un alt avantaj este acela ca sunt usor de depozitat.

Contra: Avand o pozitie verticala, impingerea si tragerea este mai greu de realizat. Multe dintre aceste modele au o greutate de pana la 20 de kilograme sau chiar mai mult, desi exista si modele mai usoare. De asemenea, acest tip de aspirator este, in general, mai zgomotos decat cele clasice.

Aspiratoare casice

Pro: Aspiratoarele clasice sunt mai bune decat cele verticale pentru curatarea pardoselilor, a scarilor, a draperiilor si a tapiteriei, precum si a mobilei. Cele mai multe modele sunt mai silentioase decat cele verticale, iar furtunul, fiind separat de corpul aspiratorului, le face sa para si mai usoare.

Contra: In ansamblu, aceste aspiratoare sunt mai voluminoase decat cele verticale. Furtunul impreuna cu corpul principal al aspiratorului sunt, de obicei, mai dificil de depozitat.

Aspiratoare stik

Pro: Acest tip de aspiratoare, la fel ca cele verticale, au corpul inalt, maner si un cap pentru aspirare. Multe dintre ele sunt alimentate de la baterie. Sunt usoare si convenabile pentru curatarea rapida a uni loc murdar. De asemenea, elimina necesitatea de a va apleca pentru a curata podeaua murdara.

Contra: Acest tip de aspirator nu functioneaza bine pe covor si nu poate fi un inlocuitor pentru un aspirator conventional. Capacitatea sacului este de obicei mica si sunt destul de zgomotoase.

Aspiratoare de mana

Pro: Aceste modele sunt incorporate sau fara fir. Sunt ideale pentru curatarea usoara si rapida a suprafetelor mici de pe covoare si podele si chiar a parului lasat de animalul de companie pe tapiterie. Sunt de asemenea utile pentru curatarea interiorului masinii.

Contra: Nu dispun de puterea si capacitatea modelelor de tip vertical sau a celor clasice de dimensiuni mari.