Cel mai mare parc privat de rinoceri din lume risca sa fie inchis din cauza lipsei banilor

Din cauza secetelor recente, nu exista suficienta iarba pentru a sustine necesarul de hrana pentru aceste animale uriase.

rezervatie rinoceri

Cel mai mare parc privat de rinoceri din lume risca sa fie inchis din cauza lipsei banilor

John Hume este cel mai de success crescator amator de rinoceri din lume. Fermierul african se teme insa ca turma efectiva de animale, care sunt pe cale de disparitie, ar putea fi sacrificata daca nu gaseste rapid fondurile de care are nevoie pentru a-si tine ferma deschisa.

Saptamana trecuta, omul de afaceri pensionar i-a scris lui MacKensie Bezos – sotia fondatorului Amazonului, Jeff Bezos – pentru a-i cere bani, deoarece a ramas fara lichiditati si astfel nu poate continua sa isi ingrijeasca efectivul de animale. Hume este proprietarul a peste 1.650 de rinoceri albi, inclusiv 300 de femele gestante si 17 pui crescuti cu lapte praf. Din pacate, el crede ca si-a cheltuit intreaga avere de 115 milioane de lire sterline intr-un moment in care ranch-ul sau se confrunta cu o serie de probleme presante.

Din cauza secetelor recente, nu exista suficienta iarba pentru a sustine necesarul de hrana pentru aceste animale uriase. Fiecare adult are nevoie de aproximativ 22 de kilograme de alimente uscate pe zi, ca inlocuitor, ceea ce reprezinta o cheltuiala enorma. Mai mult chiar, Hume are aproximativ 100 de angajati care au grija de animale.

Sistemul de securitate al fermei, unul extrem de sofisticat, i-a permis fermierului sa se asigure ca nu a pierdut niciun rinocer in ultimii doi ani – insa a fost nevoit sa dubleze costurile de functionare ale fermei la peste 250.000 de lire sterline pe an. De mentionat ca, in prezent, un rinocer este ucis la fiecare opt ore in Africa de Sud.

Sotul ei este cel mai bogat om din lume, iar atunci cand va divorta, va avea o multime de bani si pare a fi o persoana decenta. Poate ca ea ma va ajuta sa salvam rinocerii nostri”, a spus domnul Hume, in varsta de 77 de ani. Acesta s-a retras la Bushveld, Africa de Sud, in 1992, unde a cumparat terenul cu o suprafata de 20.000 de hectare din Buffalo Dream Ranch. Ferma a pornit doar cu cei doi rinoceri care au venit odata cu pamantul, dar, in timp, a reusit sa sporeasca numarul animalelor.