Cele mai bune tonice cardiace naturale

Sanatatea inimii este foarte importanta. Inima este organul vital al carei sanatati conteaza foarte mult. O inima sanatoasa insa se mentine cu eforturi in ceea ce priveste stilul de viata, regimul alimentar si un comportament adecvat.

beneficii tonice cardiace naturale

Sanatatea inimii este foarte importanta. Inima este organul vital al carei sanatati conteaza foarte mult. O inima sanatoasa insa se mentine cu eforturi in ceea ce priveste stilul de viata, regimul alimentar si un comportament adecvat.

Insa exista si numeroase tonice cardiace naturale care previn si trateaza afectiunile inimii.

Plantele cu efecte tonice ajuta cardiacii ameliorand simptome precum ameteli, palpitatii, respiratie greoaie si sufocare. Aceste plante pot fi consumate sub forma de infuzie, sirop, tinctura sau suc proaspat.

Cidrul spre exemplu este o bautura slab alcoolizata indicata in bolile de inima, prevenind totodata aparitia cancerului, datorita continutului de fenoli si vitamine. Cidrul poate fi achizitionat de la magazinele cu produse naturiste dar poate fi si preparat acasa prin fermentarea sucului de mere si de pere. O planta care este un excelent tonic cardiac este degetelul rosu, bogat in saruri minerale, in vitamina C, in flavonoizi si in acizi organici. Totodata, ungurasul va calma palpitatiile gratie proprietatilor sale antispastice si emoliente. Sunt indicate trei cani de infuzie de unguras sau pulbere de planta tinuta sub limba in caz de palpitatii.

Talpa gastei este un alt tonic cardiac natural, reducand excitatia nervoasa si fiind un excelent sedativ. Aceasta planta regleaza presiunea sangelui si poate fi folosita sub forma de tinctura sau de infuzie. Paducelul este planta minune ce previne accidentele vasculare si se poate consuma sub forma de tinctura sau infuzie. Paducelul previne producerea accidentelor cerebrale.

Hibiscus este un tonic cardiac excelent, ceaiul putand inlocui cafeaua de dimineata fara a creste tensiunea arteriala. Un alt tonic la indemana cardiacilor se prepara din coji de portocala sub forma de infuzie si se consuma pe canicula, cu o lingurita de miere.

Asadar, cu bolile de inima nu e de glumit. Acestea sunt destul de periculoase si se pot manifesta pe termen lung. Pentru a preveni sau a ameliora afectiunile cardiace, remediile naturale mai sus mentionate au un rol pozitiv. De asemenea, multe dintre acestea mai previn si alte afectiuni si aduc un plus de beneficii organismului prin continutul bogat de vitamine si minerale.