Cele mai frumoase adaptari ale celor mai indragite carti clasice

Un clasic este un roman ce apartine unui gen specific si a carui contributie literara ramane una semnificativa in istorie

carti clasice

Un clasic este un roman ce apartine unui gen specific si a carui contributie literara ramane una semnificativa in istorie. Exista tot felul de carti clasice, de la genul horror la cel romantic si asa mai departe, insa un lucru este cert: adaptarea operelor literare este una dintre cele mai populare practici, in randul scenaristilor de la Hollywood.

Iata cateva dintre cele mai indragite filme, ale caror scenarii se bazeaza pe unele dintre cele mai frumoase romane, de referinta:

1.Pride and Prejudice (2005)

Joe Wright a readus la viata povestea scrisa de Jane Austen, ce o are in prim plan pe Elizabeth Bennet, o fata sclipitoare dar nu foarte instarita, care odata ce il intalneste pe domnul Darcy, celibatar, bogat și mandru, isi pune la indoiala credintele. Totodata domnul Darcy prezinta reticenta in faptul ca se indragosteste de o femeie sub clasa sa, de aceea amandoi se gasesc in situatia de a-si depasi mandria si prejudecatile.

2.Anna Karenina (2012)

Tot Joe Wright ecranizeaza unul dintre cele mai bune romane scrise de Lev Tolstoi, opera ce vizeaza perioada inaltei societati rusesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea, unde Anna, o frumoasa aristocrata, se gaseste in situatia de a face o alegere nespus de dificila, intre iubirea interzisa dar pasionala si reputatia nesatisfacatoare dar atat de necesara.

3.Crime and Punishment (1970)

Lev Kulidzhanov se lasa si el inspirat de capodopera marelui scriitor Fyodor Dostoevsky, ecranizand una dintre cele mai cunoscute povesti din istoria literaturii: Raskolnikov, un fost student la drept, sarac, omoara o batrana camatara și pe sora acesteia, urmand sa le jefuiasca, motivatia principala fiind aceea de a isi demonstra propriile credinte, avand certitudinea ca este indreptatit sa ucida.

4.Les Miserables (2012)

Tom Hooper isi surprinde audienta printr-o adaptare inedita a romanului ”Mizerabilii”, de Victor Hugo, reinterpretand povestea intr-un stil musical: in Franta secolului al XIX-lea, Jean Valjean, care de zeci de ani este vanat de politistul nemilos Javert dupa ce a incalcat termenii eliberarii conditionate, accepta sa aiba grija de fiica unui muncitor dintr-o fabrica. Decizia le schimbă vietile pentru totdeauna.