Cele mai recomandate regiuni din Mallorca

Calatorind la nord de insula turistii vor ajunge in portul Bonaire, o regiune linistita si frumoasa de coasta din Mallorca, situata la cativa kilometri de orasul Alcudia.

Insulele Baleare

Mallorca, cea mai mare din Insulele Baleare, este una dintre cele mai iubite locuri turistice din Spania. Turistii sunt atrasi de soarele tot mai prezent, de golfurile si plajele cu nisip superb, de o arhitectura in stil colonial si de un peisaj luxuriant care combina toate pentru a face din insula o destinatie de vacanta minunata. Cei care doresc sa scape de agitatia continua trebuie sa stie ca Mallorca le poate pune la dispozitie destule locuri pentru a inota, a manca, a bea si a profita de intimitate.

Situat in partea de nord-est a insulei, la aproximativ 50 km de capitala, Maria de la Salut este un oras traditional din Mallorca, cu o comunitate predominant rurala. Fermierii cresc produse clasice din Mallorca, cum ar fi migdalele si smochinul, iar zona este renumita si pentru pepeni, masline si rosii delicioase. Orasul in sine este mic si frumos, dotat cu case de piatra inaltate si stanci inclinate. Intregul oras este usor de parcurs pe jos, cu mai multe restaurante si cafenele.

Capitala este binecunoscuta Palma de Mallorca, o zona care are toate elementele necesare pentru o scurta vacanta pe meleaguri straine. Locatia sa de coasta ofera cateva plaje minunate, pline de restaurante la moda, dar si de piete uimitoare de alimente. Distractia continua dupa apusul soarelui ofera o viata de noapte vibranta. Orasul in sine este un amestec de arhitectura gotica, inclusiv catedrala Palma, inspirata de Gaudi. Una dintre cele mai populare plaje este fara doar si poate plaja Illetas, aflata la 9 km de centru. Nisipul sau moale, cu apa curata garanteaza o experienta unica. La o mica distanta de mers cu masina se afla plajele Sant Elm sau Camp de Mar, ambele aflate la mai putin de o ora de capitala asa ca optiunile sunt infinite.

Calatorind la nord de insula turistii vor ajunge in portul Bonaire, o regiune linistita si frumoasa de coasta din Mallorca, situata la cativa kilometri de orasul Alcudia. Aceasta este o regiune minunata, alcatuita din golfuri mici, nisipoase si paduri verzi si verzi. De-a lungul coastei, turistii pot vizita cele doua golfuri, Playa de Sant Pere si Playa de Sant Joan, ambele fiind relativ lipsite de turisti chiar si in sezonul de varf. Playa de Sant Joan necesita o mica miscare in jos pe o cale dificila, dar eforturile vor fi rasplatite de frumusetea pura a zonei.