Complicatii ce pot aparea dupa o procedura dentara

Desi aceasta afectiune se rezolva de la sine dupa 1-2 saptamani, medicul dentist poate aplica un bandaj imbibat in anestezic in cavitate pentru a ameliora durerea

procedura dentara

Complicatiile dupa o procedura dentara, care includ aparitia edemului si durerii, alveolita, osteomielita si sangerarea, reprezinta un set de probleme dentare care necesita asistenta medicala urgenta.

  • Umflaturi si durere

De obicei, umflarea apare dupa anumite proceduri dentare, in special dupa extractia dintilor si chirurgia parodontala. Punerea unui pachet de gheata pe obraz va preveni umflarea semnificativa. Se poate aplica gheata in primele 18 ore.

Se aplica timp de 25 de minute, cu pauze de 5 minute. Daca umflarea persista sau se inrautateste dupa 3 zile sau daca exista dureri severe, este posibil sa se fi dezvoltat o infectie si persoana ar trebui sa se prezinte la un medic. Durerea dupa o procedura dentara poate fi moderata sau severa. Pot fi luate diferite analgezice.

  • Alveolita

Aceasta se poate forma dupa indepartarea dintelui posterior inferior si pierderea unui cheag de sange normal. De obicei, disconfortul se diminueaza in termen de 2-3 zile de la extractia dintilor, apoi se agraveaza brusc si uneori este insotit de dureri de urechi.

Desi aceasta afectiune se rezolva de la sine dupa 1-2 saptamani, medicul dentist poate aplica un bandaj imbibat in anestezic in cavitate pentru a ameliora durerea. Dentistul schimba pansamentul de fiecare data dupa 1-3 zile pana cand durerea este complet eliminata.

Ca alternativa, medicii stomatologi folosesc adesea un pansament care nu trebuie indepartat si care contine antimicrobiene si analgezice in plus fata de anestezic.

  • Osteomielita

Osteomielita este o infectie a osului cauzata de bacterii. Aceasta apare de obicei ca o infectie a mandibulei. De obicei, oamenii au febra si zona afectata devine dureroasa si umflata. Medicii sau stomatologii folosesc raze X pentru a pune un diagnostic. In aceasta situatie trebuie luate antibiotice pentru o lunga perioada de timp.

  • Sangerare

Sangerarea dupa extractia dintilor nu este neobisnuita. De obicei, sangerarea poate fi oprita prin aplicarea unei presiuni constante la locul chirurgical – medicul ii cere persoanei sa muste o bucata de tifon. Cele mai multe probleme de sangerare apar deoarece persoana indeparteaza adesea bandajul pentru a vedea daca sangerarea s-a oprit. Daca sangerarea persista mai mult de cateva ore, ar trebui consultat medicul dentist.