Cum alegi bona perfecta pentru copilul tau?

Viata pune mamicile in dificila postura de a alege ca altcineva sa se ocupe, pentru cateva ore zilnic, de cresterea si educarea copiilor.

Viata pune mamicile in dificila postura de a alege ca altcineva sa se ocupe, pentru cateva ore zilnic, de cresterea si educarea copiilor. Este nevoie de o persoana de incredere pe mana caruia sa isi lase parintii copilul sau copiii pentru a fi scosi in parc, plimbati, hraniti, spalati, schimbati si de ce nu, educati. Cand bunicii muncesc sau sunt departe, alte rude mai apropiate de incredere nu exista, ramane singura solutie gasirea unei bone. Insa stirile de la TV uneori ingrozesc mamicile si le fac sa isi piarda orice speranta ca vor gasi o persoana de incredere care s fie blanda si iubitoare cu propriul prunc, mai ales daca acesta este prea mic pentru a spune unele lucuri care il deranjeaza.

A gasi bona perfecta pentru copilul tau e o chestiune de noroc, de intuitie si tine de un interviu amanuntit si de o perioada de proba.

bona perfecta pentru copilul tau

Indiferent de situatie, parintii trebuie sa isi monteze camere de supraveghere in casa pentru a fi siguri de alegerea pe care o fac.

Ce varsta sa aiba bona? Uneori o bona tanara este mai jucausa si mai apropiata de copil decat o bona in varsta si lipsita de rabdare. Alteori, o bona cu ani de experienta in spate se poate dovedi cea mai buna alegere.

Unde sa caute mamicile o bona? Majoritatea mamicilor cauta bona in anunturile online sau cele din ziare. Acest lucru se poate dovedi o alegere deloc inspirata. Agentiile speciale dar si recomandarile ce vin de la rude si de la prieteni cu siguranta sunt o adevarata mina de aur! Mamicile trebuie sa ceara referinte si recomandari din partea persoanelor cu care a mai lucrat bona, sa ii limiteze atributiile numai la ingrijirea copilului fara a o impovara cu indatoriri casnice si sa ii stabileasca de comun acord un salariu decent care sa multumeasca ambele parti.

Parintii trebuie sa caute o bona blanda insa nu lipsita de autoritate, culta pentru a-l supraveghea la teme, jucausa, curata, disponibila pentru urgente, organizata, flexibila in actiune si in gandire, sanatoasa si de ce nu, daca are un permis de conducere va fi in avantajul ei.