Cum iti poti face viata mai frumoasa din fotoliul rulant!

ciorapi medicinali

Unii oameni ajung sa foloseasca un scaun cu rotile din cauza unor afectiuni medicale sau leziuni, cum ar fi: paralizie sau slabiciune musculara, de exemplu, boala lui Lou Gehrig (ALS) sau scleroza multipla; leziuni la coloana vertebrala sau la maduva spinarii; afectiuni ale membrelor, cum ar fi artrita sau amputatiile; afectiuni neurologice, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau traumatismul cranian; afectiuni congenitale sau de nastere.

Aflati in astfel de situatii este important ca acesti oameni sa caute asistenta medicala si sprijin din partea comunitatii care ajuta persoanele afectate sa se adapteze si sa isi continue viata in mod activ.

Vietile oamenilor in fotolii rulante pot fi frumoase!

Viata nu ajunge la final odata ce o persoana ajunge intr-un scaun cu rotile. Dimpotriva, persoanele imobilizate in fotolii rulante pot sa isi faca vietile mai frumoase prin mai multe modalitati. De exemplu, pot sa participe la activitati recreative, cum ar fi lectura, muzica sau filmele; la activitati comunitare, cum ar fi acelea de voluntariat sau grupuri de suport; la activitati de petrecere a timpului liber, cum ar fi calatoriile sau activitatile in aer liber; la terapii sau activitati care sa ajute la mentinerea sau imbunatatirea starii de sanatate, cum ar fi terapia ocupationala sau fizioterapia.

De asemenea, este important sa pastreze relatiile bune cu familia si prietenii prin intermediul tehnologiei, cum ar fi apelurile video sau mesajele. Sa isi imbunatateasca abilitatile si cunostintele prin participarea la cursuri sau programe educationale. De astfel, este important ca persoanele imobilizate sa caute sprijin din partea familiei, a prietenilor si a comunitatii pentru a facilita participarea la aceste activitati si a-si face vietile mai frumoase.

Oamenii care folosesc un carucior cu rotile pot face chiar si sport prin urmatoarele activitati:

  • parcursuri de atletism adaptate pentru caruciorul cu rotile;

  • tenis sau baschet in carucior cu rotile;

  • participarea la competitii sportive pentru persoane cu dizabilitati, cum ar fi Jocurile Paralimpice.

Fotolii rulante | ciorapi medicinali | Med-Tehnica.ro

Fotolii rulante

Pentru a beneficia de siguranta si confort in timpul participarii la activitati sportive, este important sa fie utilizate echipamente speciale – un fotoliu rulant sigur, precum cele care se pot gasi si pe site-ul Med-Tehnica.ro, de exemplu. Este, de asemenea, recomandat sa se lucreze cu un antrenor sau un specialist in activitati fizice pentru persoane cu dizabilitati pentru a se adapta activitatea fizica la necesitatile si capacitatile individuale.

Pe langa fotolii rulante, Med Tehnica a inclus in oferta sa si alte produse care isi pot demonstra utilitatea in vietile persoanelor imobilizate: bastoane, ciorapi medicinali, perne, scaune etc.