Cum ne imbracam la un interviu pentru job

Candidatul ar trebui sa se imbrace formal? In caz contrar, cum se va asigura ca va forma o impresie buna angajatorilor din prima zi? Candidatul trebuie sa fie profesionist si respectuos, iar tinuta sa va spune multe despre el

interviu pentru job

Cu totii stiu ca este important sa faca o impresie buna la un interviu pentru un loc de munca si ca alegerea tinutei pentru o astfel de ocazie joaca un rol esential. Astazi, adoptarea unei tinute vestimentare corecte pentru un interviu este mult mai complicata. Se presupune ca interviul este pentru o companie unde niciun angajat nu poarta costum – nici macar cel cu functia de CEO. Candidatul ar trebui sa se imbrace formal? In caz contrar, cum se va asigura ca va forma o impresie buna angajatorilor din prima zi? Candidatul trebuie sa fie profesionist si respectuos, iar tinuta sa va spune multe despre el.

Research inainte de un interviu pentru job

Este important ca persoana care aplica la un post sa se intereseze cu privire la mediul de lucru al companiei, pentru a se asigura ca tinuta este potrivita. Diversele industrii au asteptari diferite cu privire la modul in care trebuie sa se imbrace candidatii si angajatii. Codul vestimentar poate varia foarte mult in functie de companie, industrie si locatie. Cu toate acestea, indiferent de ceea ce poarta toti ceilalti din companie, candidatul la un interviu pentru job trebuie sa aiba o grija deosebita de aspectul lor – o persoana imbracata in costum si cravata sau rochie si tocuri va face de obicei o impresie mult mai buna decat o alta imbracata in blugi si pantofi sport.

Cele mai bune tinute de interviu pentru barbatii care isi doresc sa candideze la un post intr-o corporatie tind sa fie conservatoare. Barbatii trebuie intotdeauna sa poarte costum – piesele trebuie sa se potriveasca perfect tinand cont de culori si sa fie lipsite de aspectul neingrijit. Culorile costumului pot fi: negru, bleumarin sau gri inchis. Camasa trebuie sa fie cu maneci lungi. Avand in vedere accesoriile, nu trebuie sa lipseasca cureaua din piele, cravata si sosetele de nuante inchise. Pantofii trebuie sa fie eleganti, din piele.

In cazul femeilor, ele pot opta pentru un costum bleumarin, negru sau gri inchis, fusta de costum chiar sub sau deasupra genunchiului, pantofi eleganti, bijuterii cat mai simple, care nu atrag foarte mult atentia – fara cercei mari sau brate pline de bratari. Machiajul trebuie sa fie simplu, de zi, unghiile ingrijite si nu trebuie sa se exagereze cu parfumul.