Cum sa cureti clapeta de acceleratie?

Clapeta de acceleratie complet functionala si curata este foarte importanta pentru buna functionare a autoturismului.

clapeta de acceleratie

Clapeta de acceleratie complet functionala si curata este foarte importanta pentru buna functionare a autoturismului. In caz contrar, masina accelereaza in suturi, in bord se aprinde butonul check engine, iar conducatorii auto conduc cu dificultate. Cand mizeria de pe drum si alte materiale intra in clapeta de acceleratie, scade si capacitatea autoturismului de a arde amestecul de combustibil.

Importanta pe care o are clapeta de acceleratie in buna functionare a masinii

Clapeta de acceleratie este o componenta foarte importanta a masinii, inca din clipa in care sistemele bazate pe injectia de combustibil au devenit populare. Clapeta de acceleratie nu s-a modificat din punct de vedere mecanic sau functional de la aparitia primelor sisteme mecanice de injectie a combustibilului.  A ramas un singur lucru important in intretinerea autoturismului, si anume curatarea clapetei de acceleratie.

Cum se curata clapeta de acceleratie?

Clapeta de acceleratie se curata in mai multe moduri:

  • Se scoate sistemul de injectie si se curata. Aceasta metoda este preferata de cei mai multi proprietari ai autoturismelor care doresc sa se asigure ca sistemul lor de injectie este eficient, in momentul in care observa ca motorul nu are arderile la fel ca inainte, sau ca motorul pierde din putere.

  • Se folosesc aditivi de combustibil creati pentru curatarea sistemelor de injectie. Exista numerosi astfel de aditivi de la diversi producatori care pot curata sistemele de injectie in totalitate, pana la clapeta de accleratie.

  • Se folosesc solutii de curatare pentru carburator sau alte solutii degresante. In acest sens, se scoate clapeta de accelerare din masina si se curata in mod complet cu un degresant special creat pentru componentele sistemului de combustie.

Specialistii recomanda scoaterea corpului clapetei de acceleratie la fiecare 160000 de kilometri petru curatare. Corpul clapetei montat pe masina se curata la fiecare 50000 de kilometri.