Cum sa decodezi tusea bebelusului

Tusea bebelusului poate insemna o multime de lucruri diferite si nu este ca si cum ati putea intreba copilul ce nu este in regula. Uneori este greu sa stiti daca ar trebui sa apelati la sfatul medicului sau sa mergeti direct la camera de urgenta.

tratarea tusei la copii

Tusea bebelusului poate insemna o multime de lucruri diferite si nu este ca si cum ati putea intreba copilul ce nu este in regula. Uneori este greu sa stiti daca ar trebui sa apelati la sfatul medicului sau sa mergeti direct la camera de urgenta.

Tusea este modul de protectie al organismul si serveste ca metoda pe care corpul o foloseste pentru a mentine caile respiratorii clare, eliminand flegma din gat, picurare post nazala (mucus nazal care se scurge pe spatele gatului) sau eliminarea unei bucati de mancare.

Exista doua tipuri de tuse care servesc acestui scop:

1. Tusea uscata: cand copilul este racit sau alergic si ajuta la curatarea picaturii post nazale sau a iritatiei cauzata de durerea in gat.

2. Tuse umeda: se poate datora unei boli respiratorii care insoteste o infectie bacteriana. Acest lucru face ca flegma sau mucusul (care contine celule albe din sange pentru a ajuta la lupta impotriva germenilor) sa se formeze in caile respiratorii ale bebelusului.

Copiii mai mici de 4 luni nu tusesc prea mult, asa ca daca o fac, este o problema serioasa. In timpul iernii, daca un copil tuseste, ar putea fi vorba despre virusul sincitial respirator (RSV), o infectie virala periculoasa pentru sugari. Odata ce copilul dumneavoastra este mai mare de 1 an, tusea este mai putin alarmanta. In cele mai multe cazuri, exista riscul ca tusea bebelusului sa fie doar un semn de raceala.

Semnele pe care tusea unui copil le poate indica o raceala includ: nas infundat si durere de gat. Alte simptome includ tusea de obicei uscata, dar in functie de gravitatea frigului, bebelusul poate avea: suierat zgomotos si o usoara febra noaptea.

Tratament: Incercati cu multe lichide si multa odihna. Desi este posibil sa doriti sa dati copilului ceva mai puternic pentru calmarea tusei, este indicat sa nu folositi medicamente pentru tuse la copii sub varsta de 6 ani, deoarece studiile au aratat ca acestea nu lucreaza la copii mici – au efecte secundare potential fatale. Este mai bine sa ramanem la metode naturale, cum ar fi mierea (pentru bebelusi de peste un an), picaturi saline si un umidificator al mediului camerei in care se afla bebelusul.

Acetaminofenul este utilizat pentru a reduce febra, dar daca temperatura copilului este prea mare si arata ametitor, adresati-va medicului. Probabil ca are gripa. Daca copilul are 4 luni sau este mai mic, adresati-va imediat medicului daca are febra; chiar si o usoara febra este grava la sugari.