Cum sa folosesti ceapa ca remediu la domiciliu pentru veruci

Ceapa este un aliment care, pe langa faptul ca este des folosit in bucatarie, poate fi si incorporat in diferite remedii populare

remedii naturiste veruci

Ceapa este un aliment care, pe langa faptul ca este des folosit in bucatarie, poate fi si incorporat in diferite remedii populare. Pentru veruci au fost folosite diferite tipuri de remedii la domiciliu. Una dintre cele mai populare este ceapa, deoarece este foarte usor de obtinut si preparat.

Desi nu are un miros foarte placut la taiat, conform credintelor, aplicarea sa poate contribui la eliminarea verucilor sau a oricarei alte protuberante care provoaca disconfort. Este folosita in sfera populara si ca remediu pentru diverse probleme, deoarece ii sunt atribuite proprietati antibacteriene si antifungice.

Cum se prepara acest remediu?

A profita de ceapa ca aliat pentru a elimina micile veruci de pe piele este foarte simplu. Ceapa poate fi folosita atat intern cat si extern. Asadar, daca se doreste a fi consumata, se iau 3 linguri de suc de ceapa pe zi. Pentru aplicare externa, se va urma procedura de mai jos:

Se taie ceapa si se trece printr-un extractor de suc. Daca nu exista acest instrument, se poate procesa in blender (cu foarte putina apa) pana se obtine un suc omogen. Nu ar trebui sa existe bulgari. Pe de alta parte, nu trebuie sa fie un amestec nici prea lichid, nici prea gros.

Modul de aplicare

Se inmoaie o discheta de bumbac in lichid si se aplica pe neg. Se acopera preparatul cu un bandaj adeziv si se lasa sa actioneze peste noapte. A doua zi dimineata, se desprinde bandajul si se clateste. Se repeta remediul in fiecare seara pana cand negul este indepartat.

De mentionat – ceapa poate provoca iritatii ale pielii deoarece la taiere elibereaza o substanta iritanta: sulfoxid de tiopropanal. Din acest motiv, se recomanda sa se faca testarea pe o zona mica inainte de a utiliza remediul in intregime. Daca exista o reactie nefavorabila, cel mai bine este sa se inceteze utilizarea remediului.