Cum sa iti protejezi pisica de parazitii externi?

Parazitii externi, se hranesc cu sangele pisicii si ii pot transmite, anumite boli. De asemenea aceasta poate dezvolta o reactie alergica la muscaturi, lucru care poate duce la o eventuala boala de piele

parazitii externi

Parazitii externi, se hranesc cu sangele pisicii si ii pot transmite, anumite boli. De asemenea aceasta poate dezvolta o reactie alergica la muscaturi, lucru care poate duce la o eventuala boala de piele. Pentru a preveni acest tip de muscaturi, este necesar ca stapanii animalelor sa le protejeze impotriva acestor paraziti externi.

Este necesar sa se evite infestarile cu ajutorul solutiilor de antiparazitare. De asemenea, pisicile domestice trebuie impiedicate sa iasa pe strada si sa intre in contact cu alte pisici. Aceasta ultima actiune este facilitata de sterilizarea acestora.

  • Metode antiparazitare

Zgarda antiparazitara – aceasta este o excelenta optiune de protectie pe termen lung. Pe piata exista zgarzi antiparazitare pentru pisici care garanteaza cateva luni de protectie. Intr-adevar, acestea elibereaza antiparazitarul in doze mici intr-un timp destul de lung. Sunt adaptabile in lungime, iar unele pot oferi protectie si impotriva altor daunatori, cum ar fi capusele si tantarii.

  • Pipete antiparazitare

Daca persoanele doresc sa–si protejeze pisica, dar nu doresc sa-i puna o zgarda de teama ca nu va fi eficienta, pot folosi o pipeta antiparazitara. Aceasta contine un lichid antiparazitar care trebuie aplicat pe pielea animalelor.

Pielea absoarbe produsul dupa cateva ore. Locul de aplicare este crucea animalului – cu alte cuvinte, zona dintre gat si umeri. Este foarte important ca animalul sa nu se linga in aceasta zona.

Un avantaj comparativ cu zgarda este aplicarea sa usoara. Dupa ce este absorbit, aceasta va proteja impotriva mai multor daunatori. Cu toate acestea, efectul este mai scurt decat cel al zgarzii. Pisica va fi protejata cateva saptamani, apoi va trebui sa se reinnoiasca aplicatia.

Doza este clasificata in functie de greutatea animalului. Pe piata exista diferite doze in functie de greutatea pisicii.

  • Spray-uri antiparazitare pentru pisici

Antiparazitarele exista si sub forma de spray – aplicatia este cea mai usoara dintre toate, deoarece este suficient sa se pulverizeze produsul pe animal.

Aceste spray-uri elimina puricii si capusele in aproximativ 24-48 de ore. Prin urmare, este un produs foarte util atunci cand se doreste eliminarea unei infestari anterioare sau sa se consolideze protectia unei pipete sau a unei zgarzi.

Datorita actiunii sale temporare, este un bun adjuvant pentru alte antiparazitare, deoarece dupa actiunea sa, pisica nu mai este protejata.