Cuptorul cu microunde – tipuri si functii

Piata ofera astazi o gama larga de modele si tehnologii, dar se disting 3 tipuri principale

cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este acum unul dintre cele mai populare echipamente de gatit de pe piata, datorita dimensiunii, pretului si performantelor sale de gatit.

Pentru a alege cuptorul cu microunde potrivit, este important ca cei interesati sa se familiarizeze mai intai cu diferitele tipuri de echipamente disponibile pe piata.

Piata ofera astazi o gama larga de modele si tehnologii, dar se disting 3 tipuri principale. In ceea ce priveste functionarea lor, dispozitivele vin sub diferite modele pentru a satisface asteptarile si nevoile fiecaruia.

Cuptorul cu microunde simplu sau monofunctional

Dupa cum sugereaza si numele, acest dispozitiv reprezinta solutia de baza in ceea ce priveste cuptorul cu microunde, facandu-l astfel foarte popular printre consumatori. Cu o functie unica de gatit, poate fi, de asemenea, utilizat pentru a dezgheta si reincalzi alimentele cu usurinta maxima.

Celelalte puncte forte stau in formatul sau compact, fara a uita preturile sale foarte competitive. Avantajele cuptorului cu microunde simplu: pret si dimensiune.

  • Cuptorul cu microunde cu grill

Are toate functiile oferite de un singur cuptor cu microunde, adaugand in acelasi timp o functie de gatit de tip gratar. Datorita acestui fapt, se vor putea varia placerile prin rumenirea usoara a unor feluri de mancare sau chiar gratinarea acestora. Avantajele: pret, dimensiune si functia de gratar.

  • Cuptorul cu microunde combinat sau multifunctional

Un alt tip de dispozitiv disponibil pe piata este cuptorul cu microunde multifunctional, numit si cuptor cu microunde combinat. Cunoscut a fi cel mai complet cuptor cu microunde, poate fi comparat cu un cuptor incorporat pentru multiplele sale moduri de gatit, precum gratarul si ventilatorul sau sistemul de convectie.

Se vor putea gati majoritatea meselor, inclusiv o pizza buna. Avantajele cuptorului cu microunde combinat: functia de gratar, functia de convectie sau ventilatorul.

Pentru cei care sunt fani ai gatitului cu abur, exista un tip de cuptor cu microunde multifunctional special conceput in acest scop: cuptorul cu microunde cu abur.

Datorita acestuia, vor putea sa gateasca mancarea intr-un mod sanatos si bland, pentru a-si pastra cat mai mult posibil beneficiile nutritionale si gustative.