De ce fel de extractii dentare ai nevoie?

Pe pagina web a clinicii PlazaDent.ro exista mai multe tipuri de operatii de extractie

In momentul in care un dinte se afla intr-o stare critica, pentru a nu risca o posibila extindere a problemei, este normal ca o persoana sa se gandeasca la extractii dentare.

O astfel de operatie trebuie efectuata doar ca o ultima solutie, atunci cand nu exista alte metode de salvare a dintelui, sau cand metodele respective ar rezulta in complicatii.  In unele cazuri, o astfel de interventie este inevitabila.

Pe pagina web a clinicii PlazaDent.ro exista mai multe tipuri de operatii de extractie, indiferent ca este vorba de un rest radicular, un dinte temporar, un dinte monoradicular, unul pluriradicular, sau un molar de minte, care la randul lui poate sa fie semiinclus, inclus sau inclus-orizontal.

Ce trebuie sa stii inainte de e o extractie dentara

Medicul dentist trebuie sa fie informat cu privire la istoricul medical al pacientului. O alta informatie pe care medicul trebuie sa o cunoasca este daca pacientul ia vitamine, suplimente sau medicamente fara prescriptie.  In cazul in care pacientul este bolnav, o reprogramare este necesara.

Tratamente  stomatologice | Extractii dentare | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Daca operatia se estimeaza ca o sa fie de lunga durata, sau daca pacientul are o infectie sau un sistem imunitar slabit, ori o afectiune medicala specifica, acesta va primi si un tratament cu antibiotice in intervalul cuprins intre consultatie si operatia propriu-zisa.

Tratamentele stomatologice la care o persoana poate sa apeleze sunt diverse si este important sa discute cu un medic dentar despre varianta cea mai potrivita pentru ea.

Perioada de recuperare in urma unor extractii dentare

In perioada de recuperare de dupa o astfel de interventie, exista un numar de pasi pe care o persoana poate sa ii urmeze pentru a se asigura ca nu vor exista complicatii. Unul din acesti pasi este relaxarea: pacientul trebuie sa astepte macar 24 de ore inainte de a se intoarce la programul sau anterior.

Tot timp de 24 de ore ii este recomandat sa nu foloseasca un pai si sa nu isi clateasca gura. Dupa 24 de ore va putea sa puna o jumatate de lingurita de sare in apa calda pentru a-si clati gura.