Etansarea sau sigilarea dintilor

Dintii bebelusilor vor cadea, dar asta nu inseamna ca nu au nevoie de o ingrijire corespunzatoare pana la momentul caderii. Cu o buna igiena dentara si cu vizite regulate la cabinetul stomatologic, copiii pot invata despre importanta sanatatii orale, fapt care ii va proteja de probleme dentare atunci cand vor fi adulti.

sigilarea dintilor

Dintii bebelusilor vor cadea, dar asta nu inseamna ca nu au nevoie de o ingrijire corespunzatoare pana la momentul caderii. Cu o buna igiena dentara si cu vizite regulate la cabinetul stomatologic, copiii pot invata despre importanta sanatatii orale, fapt care ii va proteja de probleme dentare atunci cand vor fi adulti. Multi copii se confrunta cu probleme dentare inca de mici, cu demineralizarea dintilor, carii dentare, decolorari.

Toate acestea se intampla fie din cauza alimentatiei necorespuzatoare, a igienei precare sau din cauza predispozitiilor genetice. Pentru toate aceste situatii s-a ajus la concluzia ca este util tratamentul de sigilare sau etansare a dintilor.

Sigilarea este destinata suprafetelor de mestecat ale molarilor, in special celor cu fisuri si inceput de carii, desi unii stomatologi recomanda acest tratament tutuor copiilor imediat ce dintii si molarii lor incep sa erupa. Pare un tratament foarte bun, dar este sigur? Desi exista controverse pe acest subiect, se pare ca in prezent toti compusii chimici prezenti in aceste sigilii, sunt siguri. Dintii sigilati, adica doar molarii si premolari, pot rezista multi ani fara sa li se intample nimic, insa este necesara o verificare periodica a situatiei lor pentru a se asigura ca sigiliul este intact, fara fisuri care sa permita accesul bacteriilor sub sigiliu.

De fapt, aceste sigilii functioneaza ca o bariera neteda si protectoare, acoperind toate micile caneluri de pe suprafata molarilor si premolarilor. Cu toate ca dintele este protejat, micutii nu scapa de periaj si intretinerea unei bune igiene orale. Este foarte important ca ei sa dezvolte o rutina in acest sens, mai ales ca suprafata neteda a maselelor este mult mai usor de pastrat curata doar cu un simplu periaj. Folosind o pasta de dinti buna si cu minim doua sesiuni de periaj pe zi, cu o durata de minim doua minute, protectia oferita dintilor va fi totala.

Pentru sigilarea dintilor sau orice fel de servicii stomatologice puteti apela cu incredere la Clinica Dental Crown Health

sigilarea dintilor

Daca doriti sa aflati mai multe despre tratament, accesati www.stomatologiecopiisector3.ro si sigur gasiti informatii relevante. In caz ca deja sunteti decisi cu privire la aceasta procedura, puteti face o programare la cabinetul de stomatologie pediatrica din Bucuresti, Dental Crown Health! Acum nu mai este o provocare sa gasiti un dentist pentru copii pentru ca la clinica Dental Crown Health sunt mai multi care ofera servicii stomatologice micutilor!