Extractii dentare si ce urmeaza dupa acestea

Pentru a preveni imbatranirea prematura, reprezentantii clinicii Implantologiesector4.ro recomanda pacientilor sa recurga la implanturi dentare, care simuleaza cel mai bine dintele natural

periuta manuala

Unul din cele mai neplacute efecte pe care le au procedurile de extractii dentare in sector 4 sau in orice alta clinica este efectul de imbatranire prematura daca nu se iau masuri ulterioare. Acest aspect nu este deloc pe placul pacientilor. Cei care par mai batrani decat varsta lor reala din buletin pot avea acest aspect din cauza dintilor lipsa. Dantura are rol important in procesul de imbatranire. Conform oamenilor de stiinta, printre principalele cauze ale imbatranirii premature se numara afectiunile cardiace, stresul, alimentatia precara, inactivitatea, dar si problemele de ordin stomatologic.

Efectele pe care le au procedurile de extractii dentare asupra aspectului pacintilor

Atunci cand lipsesc mai multi dinti si pacientii sunt supusi procedurilor de extractii dentare, aspectul facial se schimba radical, iar acesta nu este un lucru pozitiv. In primul rand, santurile din jurul buzelor devin mai pronuntate, colturile gurii sunt mai coborate si creeaza un aspect de fata trista si “cazuta”. De asemenea, barbia este mai apropiata de nas si, daca lipsa dintilor este localizata frontal, buzele nu mai au sustinere.

Pentru a preveni imbatranirea prematura, reprezentantii clinicii Implantologiesector4.ro recomanda pacientilor sa recurga la implanturi dentare, care simuleaza cel mai bine dintele natural. Implanturile dentare nu numai ca da pacientului mai multa incredere in sine si in fortele proprii, nu numai ca rezolva unele probleme de natura estetica si de sanaate, ci il ajuta sa isi arate adevarata varsta.

Implanturi dentare | Extractii dentare | Implantologiesector4.ro

implanturi dentare

Imbatranirea prematura cauzata de pierderea dintilor este provocata nu numai de extractiile dentare frontale, ci si de extractiile de masele. In cazul in care bresele edentate nu sunt inlocuite, din pacate muschii masticatori sunt folositi mai mult pe o parte, de aceea poate sa apara efectul de “fata cazuta” pe o parte.

In plus, pacientul va evita sa zambeasca, sa rada sau sa vorbeasca cu ceilalti, unii vor avea probleme la serviciu din aceasta cauza sau in societate, iar aspectul imbatranit ii va impiedica sa isi gaseasca jumatatea, sa isi gaseasca un job mai bun si multe alte lucruri.

Inlocuirea dintilor poate fi facuta fie prin implant dentar, prin punti dentare sau chiar prin proteza dentara fie fixata pe implant, fie proteza mobila. Indiferent de decizia pe care o ia medicul specialist in colaborare cu pacientul, alegerea unei lucrari dentare reprezinta o decizie foarte buna atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Imbatranirea prematura cauzata de extractiile dentare este combatuta de implantul dentar.