Filmul The Menu ar putea sa iti taie pofta de mancare

The Menu

Deoarece filmele enigmatice i se potrivesc de minune, Anya Taylor-Joy se reintoarce in The Menu, o noua comedie horror realizata de catre Mark Mylod si produsa de Adam McKay (un duet care ne-a demonstrat deja talentul in seriale precum Game of Thrones si Succession). Descoperita de public in 2021 odata cu The Queen’s Gambit, actrita americana a cucerit incetul cu incetul micul si marele ecran deopotriva.

Recent, ne-a captivat sub trasaturile personajului Emma Woodhouse in adaptarea romanului lui Jane Austen, difuzata pe Netflix dar si in rolul unei vrajitoare in filmul The Northman. Trebuie sa recunoastem ca Anya Taylor-Joy stie sa se faca remarcata prin alegerea rolurilor, alege interpretari inteligente si eclectice totodata. Ultimul rol? Cel al lui Margot, protagonista filmului The Menu.

Un meniu savuros de sordid

Intr-o seara, un cuplu se indreapta spre Hawthorne (un nume care face referire la o floare sublima insa care degaja un miros mai putin placut), unul din cele mai populare restaurante ale momentului. Alaturi de alti invitati alesi pe spranceana, urca intr-un vapor pentru a ajunge in acest loc situat pe o insula privata. Atunci cand ajung pe uscat, personalul le prezinta imprejurimile, natura, dupa care locul in care vor avea onoarea sa serveasca cina. Dupa ce intra in restaurant, cheful Slowik, specialist in bucataria moleculara apare in cele din urma si, odata cu el, promisiunea unui meniu de-a dreptul somptuos, inovant si garnisit cu tot felul de surprize.

De-a lungul meniurilor rafinate care le sunt prezentate, cheful se arata complex si antipatic in timp ce angajatii par sa il asculte cu sfintenie in mod straniu, ca si cum acestia ar face parte dintr-un cult. O parada macabra se desfasoara curand sub ochii lor. Izolati, inchisi intr-un spatiu claustrofobic, clientii restaurantului par captivi. Personalul actritei Anya Taylor-Joy este nevoita sa inteleaga regulile jocului sau sa plateasca pretul. Nu, nu cel al notei de plata. Cel al propriei sale vieti.

La jumatatea drumului dintre comedie neagra si thriller, acest nou film te va tine fara indoiala cu sufletul la gura in fata ecranului. A fost lansat in cinematografe pe data de 23 noiembrie.