Idei de comportament ecologic in calatorie

Suntem intr-un moment in care trebuie sa facem mai mult pentru a ajuta lumea sa supravietuiasca. Multor oameni nu le pasa de educatia ecologica, insa aceasta are o importanta deosebita pentru toti locuitorii pamantului. Putem avea un comportament ecologic oriunde ne-am afla, acasa, la serviciu, si chiar in calatorie.

comportament ecologic

Idei de comportament ecologic in calatorie

Vietile noastre pe aceasta planeta se schimba. Suntem intr-un moment in care trebuie sa facem mai mult pentru a ajuta lumea sa supravietuiasca. Multor oameni nu le pasa de educatia ecologica, insa aceasta are o importanta deosebita pentru toti locuitorii pamantului. Putem avea un comportament ecologic oriunde ne-am afla, acasa, la serviciu, la cumparaturi si chiar in calatorie.

Turismul reprezinta 8% din emisiile globale de gaze cu efect de sera, iar modul in care alegem sa calatorim, mijloacele de transport si comportamentul din timpul drumului, pot influenta cresterea sau scaderea acestui procent. Iata cateva cai de a fi un calator prietenos cu mediul!

Cu siguranta doriti ca bagajele dumneavoastra sa fie in siguranta, dar 500 de ani de siguranta e prea mult. Cam atat le trebuie pungilor de plastic sa se descompuna, motiv pentru care ar trebui sa renuntati la plastic si sa achizitionati recipiente reutilizabile.

In timpul zborului, fiecare kilogram conteaza. Cu cat un avion cantareste mai mult, cu atat va produce mai multe emisii de carbon. Impachetati numai strictul necesar, mediul va va multumi!

Folosirea transportului public este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru mediul inconjurator atunci cand calatoriti. Acest lucru inseamna ca nu vor exista la fel de multe emisii suplimentare ca in cazul transportului privat. Acestui lucru i se va adauga, de asemenea, o experienta unica de calatorie, oferindu-va oportunitatea de a interactiona cu oamenii.

Un sfat excelent este acela de a va comporta la hotel ca si cum ati fi acasa. Evitati sa solicitati prosoape curate atunci cand nu este necesar, nu faceti dusuri lungi si opriti televizorul, lumina si aerul conditionat atunci cand parasiti camera. Chiar daca sunteti la hotel, nu trebuie sa profitati de faptul ca puteti face orice fara sa platiti suplimentar.

Sticlele de plastic reprezinta o multime de deseuri, asa ca mai bine cumparati un recipient de sticla pe care il reumpleti de fiecare data cand se goleste. In acest fel reduceti enorma cantitatea de plastic care ajunge in cosurile de gunoi.

Ar mai fi multe comportamente de amintit, insa practicandu-le pe acestea, cu siguranta, veti ajunge sa le cunoasteti si pe celelalte. Adoptarea unui anumit comportament atrage dupa sine abordarea altora, e ca o cascada de comportamente dezirabile in ceea ce priveste respectul fata de mediu!