Importanta echilibrarii rotilor

Anvelope second hand

Pentru a circula la capacitate optima, orice masina are nevoie de diverse interventii. In cazul in care, ca si sofer, constatati vibratii in volan, ar fi timpul sa va adresati specialistilor pentru a recurge la procedura de echilibrare a rotilor. Aceasta este indispensabila pentru eliminarea de efecte negative pe care le poate aduce dezechilibrul pneurilor. De asemenea, permite optimizarea kilometrajului datorita uzurii uniforme si echilibrate a pneurilor, dar si pentru un confort sporit in timpul calatoriilor. Un echilibru perfect diminueaza uzura mecanismelor de directie si a rulmentilor si protejeaza sistemele electronice incorporate.

Calatoria fara probleme se datoreaza echilibrarii eficiente a rotilor masinii. Nu este niciun secret murdar, ci este o normalitate ce ar trebui urmarita la fiecare masina. Orice problema poate provoca vibratii enervante. Anvelopele neechilibrate pot provoca, de asemenea, o uzura rapida a anvelopei sau a suspensiei, deci nu prea poate fi vorba de plimbari confortabile in asemenea conditii.

De aceea, cand sunt montate cauciucuri second hand sau noi, acestea sunt centrifugate pentru a detecta vibratiile. Cel mai adesea, vibratiile se simt prin volan si de obicei devin mai pronuntate pe masura ce viteza vehiculului creste. Multi soferi neglijeaza partea de echilibrare a rotilor. Chiar daca preturile pentru acest serviciu sunt mai mari, este o idee buna ca ele sa fie echilibrate periodic, cel putin o data la doi ani sau mai des, mai ales in zonele in care drumurile nu sunt bine intretinute.

Procesul de echilibrare trebuie sa urmeze cativa pasi care nu pot fi efectuati acasa. In primul rand se pozitioneaza roata pe masina de echilibrat si se inlatura plumbul de pe aceasta. Respectiva masina va incepe sa invarta roata, iar dupa oprire se instaleaza greutatea de plumb. In cele din urma, masina de echilibrat trebuie sa indice valoarea 0 pentru ca doar atunci se considera roata ca fiind in echilibru perfect.

Depozit anvelope second hand | CauciucAuto.ro

In cazul in care ati urmat aceasta procedura si echilibrarea nu a putut avea loc, este posibil ca anvelopa sa fie prea uzata. In acest caz este necesara inlocuirea. La depozitul Cauciuc Auto soferii au posibilitatea sa achizitioneze anvelope de iarna, all season sau anvelope de vara second hand, dar intr-o stare perfecta! Priviti oferta accesand cauciucauto.ro.