In ce consta efectuarea ITP-ului si cand pot fi autoturismele respinse?

Cu aproximativ o saptamana inainte de data de expirare, soferii ar trebui sa mearga la statia de inspectie tehnica AlfaITP.ro.

ITP ieftin Bucuresti

Indiferent ca merg intr-o statie ITP din Bucuresti sau din orice alt oras din tara, procesul de verificare tehnica a unui autovehicul este, in linii mari, acelasi, deoarece acestea trebuie sa respecte aceleasi norme legislative.

Autovehiculele in cauza trebuie sa se afle intr-o stare buna de functionare si sa aiba toate actele in regula, pentru a primi permisiunea de a circula pe drumurile publice, in conditii de siguranta.

Care sunt pasii in efectuarea ITP-ului?

Pentru inceput, soferii care se prezinta cu un autovehicul sau chiar autoutilitara intr-o statie ITP Bucuresti, cum ar fi, de exemplu Alfa ITP, trebuie sa aiba documentele de identitate personale si ale masinii – certificatul de inmatriculare, cartea de identitate – precum si asigurarea RCA valabila.

Urmatorul pas este verificare nivelului de poluare pe care il emite autovehiculul in timp ce acesta este pornit, adica a cantitatii de gaze poluante, cunoscute drept noxe, in atmosfera.

In continuare, trebuie verificat sistemul de franare, unul dintre cele mai importante sisteme ale unui autovehicul. Este necesar sa se verifice atat starea mecanica a acestuia, cat si eficacitatea intregului sistem.

De asemenea, mai este necesar sa fie verificata si celelalte sisteme de siguranta ale masinii, cum ar fi sistemul de directie, cele de suspensie si rulare, precum si sistemul de lumini, echipamentele electrice ale autovehiculului.

Statie ITP Bucuresti | AlfaITP.ro

Statie ITP Bucuresti

Situatiile in care autovehiculele pot fi respinse de la ITP

In cazul unor deficiente minore, care nu influenteaza gradul de siguranta oferit de autovehicul in timp ce circula pe carosabil, masinile pot trece de inspectia tehnica periodica, chiar si dupa normele legislative. In schimb, in cazul unor defectiuni majore, orice autovehicul va fi intors pentru remedierea problemelor.

In cazul in care soferii continua sa circule fie cu ITP-ul expirat, fie cu o masina care prezinta defectiuni majore sau chiar periculoase, acestia pot pune in pericol atat pasagerii masinii, cat si ceilalti participanti la trafic. In plus, consecintele, in cazul in care sunt prinsi, sunt foarte mari.

Prin urmare, cu aproximativ o saptamana inainte de data de expirare, soferii ar trebui sa mearga la statia de inspectie tehnica AlfaITP.ro.