Lampa UV bactericida, dezinfectie sigura a aerului in cabinete medicale

mobilier medical

In special in sezonul rece, infectiile respiratorii capata amploare. De vina nu este atat frigul, cat petrecerea timpului mai mult in spatii inchise, in care germenii se pot propaga mult mai usor.

Pentru activitatea unui cabinet medical, mentionerea unui aer curat, ferit de pericolul contaminarii cu agenti patogeni este esentiala. Un aer steril se poate obtine cu o lampa UV bactericida.

Aceasta are capacitatea de a distruge virusurile, bacteriile si mucegaiurile, garantand un mediu sanatos, ferit de pericolul imbolnavirilor respiratorii sau al agravarii alergiilor existente.

Cum actioneaza o lampa UV bactericida?

O lampa UV bactericida emite radiatie ultravioleta de lungime scurta – UVC, care are proprietatea de a destructura lanturile ADN si ARN ale organismelor vii, facandu-le incapabile sa se mai reproduca. Astfel, microorganismele expuse la acesta lumina sunt inactivate si mor fara a mai infecta persoanele care intra in contact cu ele. Sunt anihilate astfel o serie de virusuri, bacterii si ciuperci responsabile de afectiuni respiratorii curente sau severe.

Cu o lampa bactericida din magazinul Med-Tehnica.ro cabinetele, clinicile medicale si spitalele pot apela la tehnologie de ultima generatie, cu ajutorul careia se realizeaza dezinfectia eficienta a aerului, fara substante chimice si compusi toxici, cu un consum eficient de energie electrica si fara a dauna sanatatii personalului sau pacientilor.

Lampa UV bactericida | mobilier medical | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

Tipuri de lampi UV bactericide

La Med-Tehnica, furnizor de aparatura si mobilier medical, oferta de lampi UV bactericide include atat lampi cu iradiere directa, care se utilizeaza in absenta personalului si dezinfecteaza eficient suprafetele, cat si lampi UV bactericide care actioneaza prin aspirarea aerului intr-o camera germicidala, dezinfectia lui si eliberarea ulterioara in incapere.

Utilizarea fiecareia dintre aceste solutii contribuie la obtinerea unui mediu mai sanatos, ferit de pericolul contaminarii cu germeni. In spitale, este o solutie pentru combaterea infectiilor nozocomiale.

Specialistii in medicina si microbiologie recomanda solutiile de dezinfectie cu ajutorul luminii ultraviolete germicidale pentru prevenirea infectiilor sezoniere si a infectarii cu Covid 19.