Le Havre – cel mai aglomerat port maritim din Franta

Atractiile din Le Havre includ o gradina pe colina, cu vederi panoramice ale orasului, o biserica invecinata cu un turn realizat din vitralii si un muzeu plin de picturi, realizate de artisti renumiti.

Traducerea din limba engleza pentru Le Havre este „portul”, iar Le Havre este cel mai aglomerat port maritim din Franta. Aici a avut loc raidul din septembrie 1944 in care au fost ucisi 3.000 de civili in timpul invaziei din Normandia distrugand si orasul. Reconstructia orasului a fost realizata de August Perret, iar cea mai mare parte a restaurarii a fost facuta din beton armat. Datorita acestui lucru, Le Havre este listat acum ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Atractiile din Le Havre includ o gradina pe colina, cu vederi panoramice ale orasului, o biserica invecinata cu un turn realizat din vitralii si un muzeu plin de picturi, realizate de artisti renumiti. Belgianul Auguste Perret a reaizat arhitectura acestei biserici cu un design modern neo-gotic si realizata din beton armat. Templul este un turn inalt de 107 metri (inalt de 351 picioare), care lasa lumina soarelui sa straluceasca prin vitralii. Biserica este o constructie care poate fi vazuta de aproape oriunde din Le Havre si este lumina calauzitoare pentru traficul maritim noaptea cand luminile sunt aprinse in turn.

Muzeul de Arta Moderna este o cladire din otel si sticla cu un stil foarte modern si este situat langa portul din Le Havre. Muzeul gazduieste cinci secole de arta si incepand de la sfarsitul secolului al XIX-lea a fost locul de nastere al catorva artisti exceptionali precum Monet, Dufy, Dubuffet, Friesz si Braque. Muzeul contine, de asemenea, cea mai cuprinzatoare colectie din lumea artei lui Eugene Boudin.

Este un port maritim o atractie? Probabil ca nu, pentru multi calatori, dar daca sunteti interesati de suprastructuri industriale moderne, va puteti bucura cu adevarat de unul dintre cele mai mari si mai moderne porturi maritime din lume.

Le Havre deserveste cele mai mari incarcatoare care navigheaza pe cele sapte mari.

Le Havre

Credeti ca ati putea avea nevoie de un stimulent cultural pentru a vizita portul? Picturile lui Claude Monet din Portul Le Havre realizate in 1872 la inceputul miscarii impresioniste de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Acestea se afla in casa proiectata de Paul-Michel Thibault. Casa a ramas neatinsa in timpul bombardamentelor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si a fost mentinuta ca punct de reper istoric inca din 1950. Casa de primavara este un simbol luminos al vietii din Le Havre si dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea. Aceasta este situata pe Quai de l’ile in cartierul Saint-François. Maison de l’Armateur (Casa proprietarului navei) si contine lucrari de arta si mobilier din anii 1700 si 1800.