Lucrari protetice pe implant – scurt istoric si avantaje

Conform reprezentantilor ImplantologieSector4.ro proteza dentara pe implant are urmatoarele avantaje

lucrari protetice

Protetica dentara are in spate o istorie foarte vasta si presarata cu inovatii si descoperiri care mai de care mai interesante. O data cu aparitia implantologiei orale, protetica s-a dezvoltat si ea, iar proteza pe implant a devenit o optiune pe care tot mai multi pacienti o adopta.

Implantologia orala este un domeniu care a dat proteticii posibilitatea de a folosi “stalpi” suplimentari care pot fi folositi oriunde este necesar, astfel incat aspectul si stabilitatea sa fie mult mai bune.

Asadar, numeroase edentatii care beneficiau pana nu demult de rezolvari mobile sau mobilizabile, acum pot fi rezolvate prin restaurari protetice fixe, care pot fi inserate pe implant sau mixt.

Lucrari protetice pe implant si protezee dentare

In cazul clinicii Implantologiesector4, restaurarile protetice fixe sau mobilizabile sunt optiuni care apartin atat medicilor care reprezinta acest cabinet stomatologic din Bucuresti, cat si pacientilor. Lucrarile protetice pe implant inlocuiesc un singur dinte sau o intreaga aracada, putand fi confectionate din materiale de tip metalo-acrilat sau metalo-ceramica.

Lucrarile acrilice au avantajul de a amortiza socurile, dar nu sunt foarte rezistente. Bontul protetic aplicat pe implant reprezinta o importanta componenta transmucoasa, in timp ce coletul implantului este acoperit pentru a reda aspectul dintelui natural. Suprafata de contact dintre implant si bontul protetic este deosebit de importanta.

Medicii foarte bine pregatiti in implantologie pot contura o parte a bonturilor, in timp ce marginile microprotezelor pot fi plasate subgingival fara a fi urmate de complicatii. De asemenea, pe implant se poate realiza si proteza mobilizabila, ce contine sisteme de agregare speciale, care confera sabilitate si sustinere mare comparativ cu protezele obisnuite.

Cabinet stomatologic din Bucuresti | Proteza pe implant | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic din Bucuresti

Avantajele protezelor pe implant

Conform reprezentantilor ImplantologieSector4.ro proteza dentara pe implant are urmatoarele avantaje:

  • pacientul poate vorbi fara dificultati si mesteca alimentele mai bine;
  • nu este necesara scoaterea protezei dentare pentru igienizare in fiecare seara;
  • igienizarea este facila;
  • lucrarea protetica este mai complexa si are un aspect estetice deosebit, fiind foarte stabila;
  • componentele pot fi schimbate usor;
  • proteza nu acopera cerul gurii astfel incat gustul alimentelor nu este alterat;
  • proteza este usoara si comoda;
  • nu stimuleaza resorbtia osoasa cum o fac protezele clasice.