Lupta impotriva daunatorilor

Este foarte putin probabil ca daunatorii sa apara din intamplare. De obicei, oamenii fac anumite greseli care ii atrag pe chiriasi.

daunatori

Daunatorii sunt ingrozitori pentru fiecare proprietar de casa. Acestia incep sa creeze colonii de indata ce apar in casa si probabil ca va fi destul de dificil sa scapati de ei. De obicei, ne dam seama ca avem locatari nepoftiti, atunci cand este prea tarziu, si de cele mai multe ori trebuie sa apelam la specialisti care sa ne scape de ei. Este mult mai avantajos si convenabil sa pastram la distanta aceste insecte si animale nedorite, mai degraba decat sa incercam sa scapam de ele atunci cand deja sunt inauntru.

Este foarte putin probabil ca daunatorii sa apara din intamplare. De obicei, oamenii fac anumite greseli care ii atrag pe chiriasi.

Lupta impotriva daunatorilor devine mult mai usoara prin urmarea unor pasi simpli despre care veti putea citi in randurile ce urmeaza!

Lupta impotriva daunatorilor

 

Cel mai comun daunator din intreaga lume este gandacul negru. Este atras de orice loc in care poate gasi mancare si liniste pentru a-si crea o colonie. Mirosul provenit de la pubela de gunoi este ceea ce ii atrage cel mai mult, si vor gasi cu siguranta o cale de a intra in casa pentru a se infrupta. Asigurati-va ca spalati in mod regulat cosurile de gunoi si, de asemenea, ca eliminarea si colectarea gunoiului se face in mod corespunzator.

In ultimii ani hotelurile pentru insecte si pasari au devenit foarte cautate, mai ales de persoanele care locuiesc la casa. Oamenii le plaseaza aproape de fereastra pentru a putea urmari cu usurinta activitatea vietuitoarelor, insa in acest mod accesul spre casa este mult facilitat. Hotelurile pentru insecte trebuie instalate la cel putin 10 metri distanta de casa, intr-o zona fara acces prea mare la alimente, intrucat acestea atrag o multime de insecte. De asemenea, este necesara evitarea plasarii lor in copaci pentru ca ar putea deveni daunator pentru copaci, flori sau fructe.

In timpul sezonului cald al anului, nu este recomandat sa lasati apa sa stea mai mult de 3-4 zile intr-un recipient. Numeroase specii de vietuitoare pot incepe sa se reproduca acolo, inclusiv tantarii si mustele. Acordati atentie, de asemenea, bolurilor cu apa pentru animale, galetilor din gradina sau baltilor din preajma casei. Ele pot constitui un factor major pentru atragerea daunatorilor.