Madagascar – una dintre cele mai fascinante destinatii din lume

Cateva dintre aceste animale unice includ: aye-aye, fosa, coua albastra, cameleon panthera, broasca curcubeu malgas si soparla Gecko

Madagascar

Cei care doresc sa-si planifice urmatoarea vacanta, poate doresc sa ia in considerare insula Madagascar. Aici sunt intalnite multe specii de animale si plante care nu pot fi gasite nicaieri in alta parte din lume – este o insula cu o „frumusete neatinsa”.

Pentru cautatorii de aventuri, peisajul in schimbare al insulei ofera aventuri unice. Madagascar a fost chiar un refugiu pentru pirati odata, iar calatorii pot merge in cautarea secretelor lor.

  • Fauna salbatica unica

Madagascar este renumit pentru numeroasele sale specii de lemuri.  Aproximativ 75% din animalele salbatice din Madagascar nu traiesc nicaieri in alta parte a lumii. Distrugerea habitatului si schimbarile climatice sunt amenintari grave pentru multe dintre aceste specii, iar unele sunt deja pe cale de disparitie.

Cateva dintre aceste animale unice includ: aye-aye, fosa, coua albastra, cameleon panthera, broasca curcubeu malgas si soparla Gecko. Pentru pasionatii de animale salbatice, Madagascar este pur si simplu o destinatie obligatorie.

  • Flora unica

Un alt simbol al Madagascarului este Baobab-ul maiestuos, sau „copacul cu susul in jos”. Sase dintre cele noua specii de copaci Baobab din lume se gasesc aici. Din pacate, agricultura si industriile miniere ameninta multe dintre aceste specii cu disparitia. Unele dintre cele mai amenintate sunt: arborele de banane din Madagascar, copacii Sohisika, palma Bismarck si palma Tahina.

  • Doua anotimpuri

Pentru cei care doresc sa scape de anotimpurile schimbatoare, Madagascar are doar doua sezoane de oferit. Din noiembrie pana in aprilie este sezonul ploios, iar din mai pana in octombrie este sezonul uscat.

  • Bucatarie

Bucataria din Madagascar reflecta bogatele sale radacini multi-etnice. Gatitul traditional malgas este combinat cu influentele coloniale franceze pentru o varietate de preparate aromate, cu orez in centrul fiecarei mese.

Unele feluri de mancare traditionale includ Zebu (carne de vita la cuptor sau fiarta), Romazava (carne servita cu o varietate de mirodenii si verdeata mixata) si Tilapia à la Malagasy (peste gatit intr-un sos de rosii aromat). De la iubitorii naturii si aventurieri, pana la fotografi, aceasta insula are ceva special de oferit tuturor.