Masa de pranz este importanta in alimentatia tuturor

Fara doar si poate, masa de pranz este importanta pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a celor mici. Preparatele ar trebui sa fie intotdeauana de cea mai buna calitate, provenienta lor fiind esentiala

masa de pranz

Fara doar si poate, masa de pranz este importanta pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a celor mici. Preparatele ar trebui sa fie intotdeauana de cea mai buna calitate, provenienta lor fiind esentiala. Dimineata copilul trebuie sa afle care sunt preparatele pe care urmeaza sa le manance in decursul zilei. Nu trebuie uitate nici gustarile care ajuta la potolirea foamei.

Idei pentru masa de pranz

Sunt foarte multi copii care nu au parte de pranz in familie pentru ca sunt fie la scoala, fie la after in vreme ce parintii sunt la munca. Pentru a evita consumul produselor nesanatoase cumparate din supermarketuri, copiilor ar trebui sa li se ofere o cutie de plastic unde pot gasi urmatoarele alimente:

  • Legume sau fructe

Ele pot fi crude, fierte, incorporate intr-un vas sau servit caa si garnitura. In plus, dincolo de efectele lor hranitoare, fructe si legume dau culoare si permit alaturarea unor texture diferite. Fructele pot fi de asemenea, servite ca un compot, crocante sau in salata.Cu toate acestea, sucul de fructe nu este indicat pentru ca au un aport crescut de zaharuri care in timp poate duce la aparitia diabetului.

  • Produse din cereale

Fibrele dietetice gasite in produsele din cereale ajuta la completarea mesei. De la painea integrala din grau, pastele sau cuscusul, orezul brun, meiul, quinoa sau ovazul, mai degraba decat produsele rafinate, toate preparatele sunt delicioase atat timp cat mamele sunt implicate.

  • Surse de proteine

Acestea pot include carne de vita, carne de porc, pui, curcan, somon, sardine, oua, tofu, naut, linte, fasole rosie sau alte leguminoase. Aceste alimente vor calma foamea copilului pana la urmatoarea gustare. Se pot pune chiar si sandwich-uri, salate, paste, orez sau alte boabe.

  • Preparate si mese congelate, cat mai rar

Se poate recurge chiar si la mese din produse congelate, cu toate acestea produsele sunt foarte prelucrate si sunt pline de conservati. Oricat ar fi de obositor pentru gospodine, retete pregatite in casa sunt mai hranitoare pentru ca exista un control asupra cantitatii si calitatii ingredientelor.

Pentru a eficientiza putin lucrurile si pentru ca mama sa aiba si ea timp pentru ea, pranzurile pot fi pregatite de seara, mai degraba decat dimineata, deoarece nu va mai exista presiunea timpului si nimeni nu va mai pleca stresat/agitat spre serviciu/gradinita