Modalitati de a adopta o postura corecta in vederea combaterii durerilor de spate

Nu asteptati pana cand durerea de spate devine o problema cronica, ci adoptati solutii pentru a o tine sub control. Prevenirea este cel mai bun mod de a scadea sansele de a trai o viata cu dureri de spate sau mai rau, cu nevoia de a folosi un baston, cadru de mers, rolator sau scaun cu rotile.

postura corecta

Modalitati de a adopta o postura corecta in vederea combaterii durerilor de spate

Grija preventiva pentru spate si coloana vertebrala nu este neaparat ceva la care oamenii sa fie atenti zilnic. Cu toate acestea, ar trebui sa fie. Durerea de spate este o problema cronica ce afecteaza milioane de oameni din mai multe motive. Luand masuri preventive in ceea ce priveste imbunatatirea posturii, poate fi o modalitate excelenta de a scadea durerile de spate.

Una dintre cele mai usoare cai de a reduce durerea de spate se concentreaza asupra posturii, cel putin asa au costatat specialistii din domeniul medical, dar si cei de la Magazinul Ortopedic. Acest lucru poate parea un pas mic, dar poate avea implicatii mari daca se face in mod corespunzator si regulat. Avand o pozitie incorecta, muschii si ligamentele sunt suprasolicitate, fapt care creaza durere si stres muscular. De-a lungul timpului, starea de tensiune poate duce chiar la modificari ale coloanei vertebrale, ajungandu-se la dureri si limitari fizice. Prin urmare, imbunatatirea posturii poate lua o parte din tensiunea acestor zone.

A exersa o postura corecta poate parea ceva simplu, dar necesita o concentrare constanta pe o varietate de parti ale corpului. Trageti burta spre spate, tineti genunchii drept si umerii inapoi. Actiunile nu sunt complicate, insa constientizarea de sine si amintirea faptului ca trebuie sa va concentrati pe pozitia corecta poate dura ceva timp pana devine obisnuinta.

Incepand cu picioarele, curpul va avea sprijinul necesar pentru a-si mentine o pozitie buna in timpul zilei. Incaltamintea purtata va fi un punct de plecare pentru adoptarea unei pozitii corecte, deci alegeti acea incaltaminte potrivita pentru structura picioarelor, dar si aceea care ofera confort sporit si stabilitate.

Produse ortopedice de calitate | Magazinul Ortopedic | www.magazinulortopedic.ro

Magazinul Ortopedic

Muschii abdominali si pelvieni sunt cheia reducerii stresului si a tensiunii resimtite in spate. Concentrati-va pe consolidarea lor, dar fara a abuza. De asemenea, dieta sanatoasa este importanta din multe motive, dar includerea unei cantitati suficiente de vitamina D este cheia pentru sanatatea oaselor si a muschilor.

Nu asteptati pana cand durerea de spate devine o problema cronica, ci adoptati solutii pentru a o tine sub control. Prevenirea este cel mai bun mod de a scadea sansele de a trai o viata cu dureri de spate sau mai rau, cu nevoia de a folosi un baston, cadru de mers, rolator sau scaun cu rotile. Si totusi, daca ati ajuns in aceasta faza, puteti achizitiona produse ortopedice de calitate accesand www.magazinulortopedic.ro!