Motive de top pentru a vizita Roma

Roma este o destinatie all-in-one; plina de arta, istorie, arhitectura, frumusete, mancare si soare

vizita Roma

Roma este o destinatie all-in-one; plina de arta, istorie, arhitectura, frumusete, mancare si soare. Acest lucru face din Roma o destinatie pe tot parcursul anului; este intotdeauna o idee buna ca turistii sa viziteze Roma.

Iata cateva motive importante pentru a vizita Roma
  • Vremea frumoasa

Roma este binecuvantata cu ierni mai blande in comparatie cu restul Europei. Temperaturile care scad sub zero sunt extrem de rare. Acest lucru face din Roma o destinatie pe tot parcursul anului, unde turistii pot alege orice anotimp.

Vara, Roma este generos de calda, cu vreme frumoasa si cer senin. Chiar si iarna, Roma este minunata de vizitat, deoarece arata superb sub ploaie. Este inca suficient de cald si placut pentru o plimbare prin oras. Un alt avantaj este ca in lunile de iarna din decembrie, ianuarie si februarie cozile la atractiile si muzeele populare sunt ceva mai mici.

  • Mancarea si pretul

Mancarea italiana este exemplul perfect al „simplitatea este cheia”. Mancarea italiana este pregatita cu putine ingrediente, dar este plina de gust si aroma. Bucataria italiana se concentreaza pe ingrediente proaspete din produse locale. Mancarea nu este doar delicioasa, ci este, de asemenea, accesibila ca pret.

  • Arta, cultura, arhitectura si istoria

Roma moderna are sute de fantani si peste 900 de biserici, ceea ce face din cultura romana unul dintre cele mai bogate patrimonii culturale din lume. Rolul Romei in istorie a fost atat de vital incat UNESCO a inclus centrul orasului pe Lista Patrimoniului Mondial.

  • Dimensiunea sa

Desi Roma este unul dintre cele mai populare orase din lume, nu este prea mare. Este suficient de mic incat sa se poata vedea majoritatea atractiilor turistice pe jos intr-o zi sau doua.

De exemplu, popularul Colosseum este la 2 minute de mers pe jos de Forumul Roman, la 6 minute de Dealul Palatin, la 12 minute de Muzeele Capitoline si Piazza Venezia si la 25 de minute de Panteon si Piazza Navona.

  • Este destul de aproape de plaja

Roma este foarte centrala si aproape de multe dintre frumoasele plaje din Italia.