Motive pentru care cartile sunt importante pentru copii

Puteti achizitiona carti bune de la un anticariat de carti foarte renumit in mediul online. Accesati site-ul anticariatului Printre Carti!

Anticariat Carti

Multi parinti cred ca trebuie sa-si expuna copiii cartilor abia cand acestia invata sa citeasca, insa nimic nu este mai inselator decat aceasta credinta. In aceste vremuri cand cartile au fost inlocuite de computere si Internet, o expunere intarziata la carti este chiar periculoasa, in sensul ca s-ar putea ca cei mici sa nu le prefere. Cartile joaca un rol crucial in dezvoltarea generala a unui copil inca din primii ani de viata. Jocurile educative sau desenele animate pot fi atragatoare, insa niciodata nu vor inlocui cartile.

Iata cateva dintre motivele pentru care cartile sunt importante pentru dezvoltarea unui copil!

  1. Cu cat sunt expusi mai mult cartilor, cu atat acumuleaza noi cuvinte in vocabular. Cartile favorizeaza invatarea de noi cuvinte, lucru care accelereaza dezvoltarea copilului prescolr si, de asemenea, imbunatateste abilitatile de comunicare pe termen lung.
  2. Citirea cartilor inainte de somn este o experienta minunata, care ofera siguranta, un atasament securizant si hraneste in permanenta dezvoltarea emotionala a copiilor. Parintii pot, de asemenea, ajuta copilul sa faca legatura dintre actiunile povestii si evenimentele reale din viata lor.
  3. Incurajarea unui timp in preajma cartilor este o modalitate excelenta de a pregati copiii pentru mediul scolar si de a se adapta la conceptul de ”autotdidact” atat de important in zilele noastre.
  4. Citirea cartilor stimuleaza in mod regulat imaginatia copiilor, accelereaza dezvoltarea lor emotionala si favorizeaza curiozitatea naturala. Copiii invata repede sa vizualizeze scenariile mentionate in povesti, sa le asocieze situatiilor reale din viata lor si sa faca diverse conexiuni.
  5. Pe masura ce copiii citesc diferite carti, cunostintele lor pe diverse teme cresc. In plus, tot ceea ce invata la varsta copilariei ramane in minte pentru o lunga perioada de timp.
  6. Citirea cartilor imbunatateste atentia copilului.
  7. Citirea il ajuta pe copil sa-si foloseasca timpul intr-un mod mai constructiv.

cartile

Citind carti, copiii nu vor da gres niciodata in ceea ce priveste petrecerea timpului liber, nu vor fi suprasolicitati si nici agitati. Copiii au nevoie de carti pentru a deveni ceea ce-si doresc, de aceea menirea parintilor este sa-i indrume spre citit. Puteti achizitiona carti bune de la un anticariat de carti foarte renumit in mediul online. Accesati site-ul anticariatului Printre Carti, https://www.printrecarti.ro/ pentru a putea beneficia de cele mai corecte preturi pentru carti de orice fel!