Obiective turistice de neratat in Huacachina – Peru

Legenda spune ca orasul Huacachina a fost numit dupa o frumoasa printesa inca, a carei voce era atat de tulburatoare, incat era cunoscuta sub numele de China Huacca (fata care plange).

Loc de joaca al burgheziei peruviene, Huacachina a evoluat in ultimele decenii devenind una dintre destinatiile turistice interesante. Orasul, o oaza luxurianta, este asezat in mijlocul unor dune masive si este, fara indoiala, o ciudatenie naturala.

Legenda spune ca orasul Huacachina a fost numit dupa o frumoasa printesa inca, a carei voce era atat de tulburatoare, incat era cunoscuta sub numele de China Huacca (fata care plange).

Huacachina

Intr-o zi, in timp ce scalda, fata observa un vanator care o privea de la distanta. De emotie, fata a scapat o oglinda care s-a spart in mici piese transformandu-se in laguna luxurianta. Huacca China s-a transformat mai tarziu in sirena despre care se spune ca mai traieste si acum in lac si se presupune ca isi canta cantecele noaptea. Pentru a onora aceasta legenda, la lac, exista o statuie de piatra a printesei sirena.

In anii 1940, elita bogata din Peru a construit un SPA de infrumusetare in jurul apei, despre care credeau ca contine proprietati speciale de vindecare. Desi aceasta credinta a disparut la scurt timp dupa aceea, multi peruani vad inca laguna ca pe un loc tamaduitor si vin sa inoate sau sa faca bai de namol.

Cel mai popular turneu din oras este fara indoiala adrenalina plimbarea cu masina (buggy ride) pe dune. Aceasta experienta fara oprelisti si cu viteze inselatoare, este unica, uneori masinile trebuind sa fie echilibrate pe doua roti.

La sfarsitul turului, puteti lua un snowboard si sa alunecati in jos pe duna de la o inaltime de cativa zeci de metri. Starea in pozitie verticala a acestor contrapozitii brute este inselatoare dificila – chiar si pentru profesionisti.

Pentru turistii mai putin aversivi, exista optiunea unei plimbari cu barca in jurul lacului. O experienta relaxanta si linistita, care ofera o perspectiva unica asupra acestei minuni naturale si asupra dunelor de nisip din jur.

La doar zece minute de mers cu masina se afla orasul Ica, unde se afla o mare parte din industria de pisco din Peru. Facut din struguri albi, acest brandy este bautura nationala a tarii, deosebit de bine cunoscuta pentru omniprezentul pisco acru. Vizitatorii pot vedea procesul de productie si pot degusta bautura la podgoriile de la Tacama.