Obiective turistice Istanbul

Istanbulul este adesea numit locul de intalnire dintre Est si Vest. Este singurul oras din lume construit pe doua continente, Stramtoarea Bosforului impartind orasul in doua si separand Europa de Asia.

obiective turistice Istanbul

Istanbulul este adesea numit locul de intalnire dintre Est si Vest. Este singurul oras din lume construit pe doua continente, Stramtoarea Bosforului impartind orasul in doua si separand Europa de Asia. Veti petrece cu siguranta cea mai mare parte a timpului dvs. pe partea europeana, pentru ca aici se afla districtele istorice si comerciale. Cateva zone istorice din Istanbul au fost declarate situri ale patrimoniului mondial UNESCO. Orasul Istanbul merita vizitat in timpul unei calatorii in Turcia.

Pentru a va ajuta sa va organizati sejurul, aici este o lista de lucruri de facut pentru in Istanbul in 2 zile, 3 zile sau mai mult.

Obiective turistice Istanbul

1. O croaziera pe Bosfor

O excursie la Istanbul nu este completa fara o croaziera pe Bosfor. Acest lucru ofera nu numai o buna imagine de ansamblu a orasului, dar strazile pentru ambele canale celebre din Europa si Asia au multe de oferit: multe palate vechi si vile situate acolo si Turnul Maiden. In ceea ce priveste durata croazieriei, aveti posibilitatea de a alege intre o scurta vizita (daca va grabiti) sau una lunga (de o zi).

2. Hagia Sophia

Aceasta biserica splendida din secolul al VI-lea a devenit o moschee si acum un muzeu (din 1934) este una dintre cele mai mari realizari arhitecturale din lume. Dupa ani de restaurare, Hagia Sofia (Aya Sofya) este la fel de frumoasa ca odinioara. In interior, puteti admira multe mozaicuri si o cupola uriasa.

3. Palatul Topkapı

Palatul Topkapi (Topkapı Sarayı) este cu adevarat un spectacol pe care va puteti permite sa il ratati in Istanbul. Acest complex de pavilioane construit in jurul a patru curti verzi este locul in care generatiile de sultani isi aveau resedinta principala de aproape 400 de ani.

Principalele atractii in Palatul Topkapi sunt haremul imperial, trezoreria imperiala, care adaposteste bijuteriile coroanei si contine faimosul pumnalul Topkapi si colectia de arme, unde puteti admira finetea mesterilor. Nu uitati sa mergeti pana la capatul cetatii pentru o priveliste uluitoare spre Marea Marmara, Bosfor si Cornul de Aur.

Acestea sunt doar cateva obiective turistice din Istambul.