Parcul National Kafue din Zambia

In ultimii ani, Zambia s-a pozitionat ca un concurent puternic pentru destinatiile de safari din Africa de Est. Fiind locul de nastere al safari-ului de mers pe jos, alaturi de safari-ul traditional al camioanelor si chiar de un safari cu barca, aici se gasesc unele dintre cele mai uimitoare cabane.

Zambia

In ultimii ani, Zambia s-a pozitionat ca un concurent puternic pentru destinatiile de safari din Africa de Est. Fiind locul de nastere al safari-ului de mers pe jos, alaturi de safari-ul traditional al camioanelor si chiar de un safari cu barca, aici se gasesc unele dintre cele mai uimitoare cabane. Avand mult mai putini vizitatori decat Kenya si Tanzania, aceasta destinatie de safari se poate transforma intr-o adevarata vacanta. In timp ce majoritatea vizitatorilor se arunca in Parcul National South Luangwa din nord-estul tarii, restul Zambiei este neglijat asa ca cei care doresc sa descopere viata salbatica din Africa de Sud, trebuie sa calatoreasca un pic mai departe.

Parcul National Kafue este situat in zona centrala si are aproximativ aceeasi dimensiune ca si Tara Galilor. Raul Kafue este cel care da numele parcului, iar terenurile mlastinoase si canalele create de inundatiile sale atrag de la antilopa acvatica si pana la pasarile fluviale. Exista o multime de pescarusi de jur imprejur, asa binoclul trebuie sa fie mereu la indemana.

Exista cateva locuri de cazare incredibile in zona printre care se numara Kaingu Safari Lodge, o locatie luxoasa pentru iubitorii de frumos. Cei care doresc insa sa ia pulsul salbaticiei, pot opta pentru locuintele traditionale.

Nu este usor de ajuns la Kafue, dar calatoria in sine face parte din distractie.

Se poate ateriza pe o pista intr-o aeronava usoara sau se poate ajunge cu masina de la Lusaka, drumul fiind insa de cateva ore si se poate intra in parc pe unul din numeroasele drumuri neconstruite.

Zambia este renumita pentru safari de mers pe jos. Chiar daca drumul parcurs pe jos este mult mai mic in comparatie cu cel parcurs intr-o masina de teren, lucrurile observate de jur imprejur sunt complet diferite. Este important ca turistii sa plece la plimbare cat mai de dimineata, in timp ce este inca rece si inainte ca animalele sa se retraga in umbra.

Parcul National din Zambia este plin de elefanti frumosi. Acestia sunt creaturi fascinante si sunt remarcabil de blande cu tinerii lor. Pe ansamblu, ele sunt neperturbate de oameni, dar cand se simt amenintati, devin intr-adevar foarte agresivi.